FETÖ'nün gıda deposu ele geçirildi: Örgüt üyelerine ve ailelerine market kurmuşlar!

Bartın merkezli 4 ilde FETÖ'nün güncel yapılanmasına düzenlenen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı. Operasyonda KHK ile ihraç edilen ve cezaevinden çıkan FETÖ üyelerine ve ailelerine yardım yaptığı depo ele geçirildi. Metruk bir binada oluşturulan depoda tıpkı bir markette olduğu gibi temizlikten gıda ürünlerine kadar ürünlerin raflara konulduğu görüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin Bartın güncel yapılanmasına yönelik önceki gün operasyon düzenledi.

37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bartın, İstanbul, Karabük ve Isparta'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 37 kişi gözaltına alındı. Ev, iş yeri ve araçlarda yapılan aramalarda 4 tüfek, altın, çok sayıda 1 dolar, bilgisayarlar, telefonlar, dergiler ve para ele geçirildi.

CEP TELEFONLARINI BALKONDAN ATTILAR

Operasyon sırasında bazı örgüt üyelerinin balkondan attıkları cep telefonları incelemeye alındı. Telefonların yüksek korumalı şifreye sahip olduğu belirlenirken, şifrelerin çözülmesi için çalışma başlatıldı. Ayrıca şüphelilerin yurt dışından gelen para transferleri de tespit edildi.

METRUK BİNADA MARKET KURMUŞLAR

Yapılan soruşturma kapsamında, Bartın Gölbucağı Mahallesi'nde bulunan metruk bir binanın alt katında daha önce market olarak kullanılan depo bulundu. Depoda temizlik ve gıda ürünlerinin bulunduğu, hepsinin markette olduğu gibi raflara sıralanarak konulduğu görüldü.

ÖRGÜT ÜYELERİNE VE AİLELERİNE YARDIM YAPIYORLARDI

Depodan, KHK ile kamudan ihraç edilen ve cezaevinden çıkan FETÖ üyeleri ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılandığı belirlendi. Soruşturma kapsamında savcılık kararı ile depoda bulunan 20 ton ürün kamyona yüklenerek, Bartın Belediyesi'ne ait soğuk hava deposuna yerleştirildi.

Metin Külünk'ten Rifat Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımına tepki! 18 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Tokat'ın turistik ilçesi Sulusaray'da deprem paniği yaşanıyor...
Sonraki Haber