FETÖ'cülerin serbest bırakılması için yarışıyorlar!

Firari FETÖ'cü Ekrem Dumanlı, FETÖ yargılamalarının yeniden yapılmasını talep etti! Bu mesajdan kısa süre sonra ise Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın FETÖ konusuda tepki toplayan açıklamalar yapması dikkat çekti

Afyon'da 15 Temmuz FETÖ'cü hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde düzenlenen anma programında büyük bir skandalın yaşandığı ortaya çıktı.

Söz konusu skandal, Türk Tarih Kurumu (TTK) ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) iş birliğiyle Afyon'da düzenlenen 15 Temmuz'u Anlamak Paneli'nde gerçekleşti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış tepki toplayan açıklamalarda bulundu.

Türk tarihinde çok sayıda darbe ile karşılaşıldığını hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Yaramış, konuşmasının bir bölümünde, “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yaramış bunu "sosyal bir yara" olduğunu savundu.

FİRARİ HAİNDEN "FETÖ'CÜLER YENİDEN YARGILANSIN" TALEBİ

Bu sözlere Türkiye içinden büyük tepkiler gelirken, yurt dışında uzun süredir bu minvalde mesajlar veren firari FETÖ'cü Ekrem Dumanlı ise FETÖ'cülerin yeniden yargılanmasını talep etti.

"15 Temmuz davalarında yeniden yargılama kaçınılmaz" başlığını taşıyan bir yazı kaleme alan, kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, makalesinde adeta, yüzlerce masum vatandaşın ölümünden ve yaralanmasından sorumlu olan FETÖ'cüleri "sütten çıkmış ak kaşık" olarak lanse etti.

Yargılamalar sırasında "masumiyet karinesi ve savunma hakkının ihlal edildiği" savını ortaya atan Dumanlı'nın, bu tezlerine verdiği örneklerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bazı mesajlarına atıf yapması da dikkat çekti.

Türk takımları Avrupa'da bu sezon ne kadar kazandı? Azerbaycan 'Tarihi bir olay' dedi ve duyurdu! Meteoroloji açıkladı! 11 ilde parçalı bulutlu hava etkili olacak...
Sonraki Haber