Fenerbahçe TV'den 'hakem müsvettesi' çıkışı...

Fenerbahçe'nin Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybettiği maçın son dakikalarında rakip oyuncu Mustafa Pektemek'in yere paralel şekilde açık olan koluna çarpan topa penaltı kararı vermeyen hakem Ümit Öztürk sarı lacivertlileri çıldırttı. Fenerbahçe TV Genel Müdürü Tunç Elibol maçın ardından yaptığı yorumda hakem Öztürk için "hakem müsvettesi" nitelemesinde bulundu...

Fenerbahçe ile Alanyaspor'un Kadıköy'deki randevuya verilen ve verilmeyen penaltılar damga vurdu.

Birinci penaltı pozisyonunda Jailson'un eline çarpan top için devam kararı veren Ümit Öztürk daha sonra VAR hakemi Serkan Tokat'ın uyarısı üzerine kararını değiştirip beyaz noktayı gösterdi. İki kez tekrarlanan penaltı ile Alanyaspor öne geçti. 

İkinci yarının başlarında ise bu kez Fenerbahçe penaltı kazandı. Durum 1-1'e geldi.

Daha sonra Alanyaspor ikinci kez penaltı kazandı. Fenerbahçelilerin pozisyondan önce Gustavo'ya faul yapıldığı gerekçesi ile yaptığı itirazlarla ilgili VAR'dan herhangi bir uyarı gelmeyince atış kullanıldı ancak Cisse atışı direğe nişanlayarak kaçırdı. 

Maçta bundan sonra iki ele çarpma pozisyonu daha yaşandı. Özellikle maçın artık son anlarında ceza sahasında Mustafa Pektemek'in yere paralel açtıkları koluna top çarptı. Pozisyonu VAR'la uzun uzun konuşan hakem Öztürk devam kararı verdi ve sonrasında da maçı bitirdi. 

"HAKEM MÜSVETTESİ"

Özellikle bu son karar Sarı Lacivertli camiayı isyan ettirdi. Bu isyanın en net dışa vurumu ise Fenerbahçe TV Genel Müdürü Tunç Elibol'un ağzından geldi. Hakeme "Müsvette" nitelemesinde bulunan Elibol hakemleri şu sözlerle tepki gösterdi:

"Kelimeleri seçmekte zorlanıyorum. Kelimeleri düzgün seçmek için gayret ediyorum. İki tane öyle pozisyon var ki. hele bir son dakikadaki pozisyonumuz VAR'a gitmeye dahi gerek duyulmadı. Ümit Öztürk sahadaki maça Ümit Öztürk denen hakem müsvettesi, VAR hakemi Serkan Tokat nasıl bitireyim cümleyi bilemiyorum, siz hala bu mesleği yapıyorsanız siz hala hakemiz diye ortada geziyorsanız hakikaten düdüğünüzü asın onurlu bir şekilde bırakın. Onurunuz varsa, gururunuz varsa, biz maşa değiliz diyorsanız asın düdüğünüzü. Futboldan elinizi çekin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüşüyor Fenerbahçe'de yönetim Samandıra'ya el koyuyor Fenerbahçeli Szymanski gol atmayı unuttu
Sonraki Haber