Fatih Altaylı'dan sokağa çıkmak için 'Türk tipi' çözüm geliştiren yaşlılara tepki

Gazeteci Fatih Altaylı, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üzerindeki kişilerin, 'Türk tipi' bir çözüm geliştirerek, dışarıda gezmeye devam ettiğini iddia etti. Altaylı, hastaneden randevu alarak sokaklarda gezen yaşlı insanlara, "Uyanık ihtiyarlar" diye seslendi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk'te kaleme aldığı köşe yazısında, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü vatandaşların karantinaya karşı 'Türk tipi' çözümler geliştirdiğini belirtti.

''HASTANEDEN RANDEVU ALIYORLAR''

"65 yaş üzerinin insafsızca ev hapsi sürüyor" diyen Altaylı, 'Uyanık ihtiyarlar' başlıklı yazısında, bu yasağın nasıl delindiğini şöyle anlattı;

"Tabii bu işe Türk tipi çözüm bulan 65 yaş üstü uyanıklar da yok değil. Şöyle bir formül bulmuşlar. E-devlet üzerinden hastanelere başvuruyor ve boş buldukları herhangi bir hekimden randevu alıyorlar. Aslında hasta falan değiller. Sadece randevu alıyorlar. Herhangi bir şikayetten. Sonra bu randevuyu printer'da basıyorlar ve kendilerini sokağa atıyorlar. Polis çevirip bir şey sorarsa da 'Doktor randevum var. Hastaneye gidiyorum' diyorlar. Polis de haliyle izin veriyor. Ama hastaneye falan gittikleri yok aslında. Biraz dolaşıp sonra eve dönüyorlar."

RANDEVULARA GİTMEYİNCE ANLAŞILDI

Bu durumun, son günlerde hastanelerde alınan randevulara gelmeyen yaşlı hastaların sayısının çok artmasıyla anlaşıldığını belirten Altaylı, "Önce hastaların korktuğu için gelmediği zannediliyor. Sonra durum anlaşılıyor. Anlayacağınız uyanıklar yasağı aşıyor, saygılı vatandaşlar ise evde çile çekiyor" dedi.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Mövenpick Hotel İstanbul Marmara Sea açıldı Dudak dolgusu nasıl yapılır? Dudak dolgusu sonrası şişlik nasıl geçer? Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın cinsel yaşamı üzerine kahkahalı yayın!
Sonraki Haber