Fast food yiyenlerde erken bunama riski!

Bilim insanları, fast food tüketmenin bunaklığa yol açtığını ve beyinde oluşan bu zararın geri dönülemez nitelikte olduğunu açıkladı.

Fast food yemenin insan vücuduna yararlı olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Fakat bilim insanları bu kez fast food yemenin Demans yani bunamaya yol açtığını ortaya çıkardı.

Konuyla ilgili araştırmalar sonucunda sağlıksız beslenmenin beyin foksiyonlarında ciddi derecede hasara yol açtığını ortaya çıkardı.

Avusturalya Devlet Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada gümünüzde insanlarn bundan 50 yıl öncesi ile karşılaştırıldığında günlük ortalama 650 kalori daha fazla tükettiği belirtildi. Bu 650 kalori tam olarak bir hamburger, patates kızartması ve içeceğe denk gelmekte.

Prof. Nicolas Cherbuin "Elimizde sağlıksız beslenmenin bunamaya yol açacak ve beyinde ciddi hasarlara yol açan etkileri olduğunu konusunda güçlü deliller var" dedi.

Cherubin açıklamlarına şöyle devam etti:

Fast food tüketiminin yol açtığı hasarların ve sorunların önüne geçilmesi belli bir yaştan sonra mümkün değil. Bu yüzden erken yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanılmalı. Bunamanın önüne geçebilmek için yapabileceğimiz en iyi şey sağlıklı beslenmek ve spor yapmak

Survivor Berna kimdir, kaç yaşında, nereli? Türk Telekom Wi-Fi Çatı 25 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı programı açıklandı!
Sonraki Haber