RTÜK'ün 25 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı!

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan ve son zamanlarda makam aracını sevgilisi ve köpeğine tahsis ettiği haberleriyle konuşulan Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliği tarafsızlığını kaybettiği gerekçesiyle düşürüldü.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Üst Kurul üyesi Faruk Bildirici’nin üyeliğini düşürdü.

Üst Kurul’un Ebubekir Şahin başkanlığında bugün yaptığı toplantıda, CHP kontenjanından seçilen Bildirici’nin, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte basın açıklaması yapması nedeniyle tarafsızlığını kaybettiği gerekçe gösterildi.

RTÜK üyelerinin her ne kadar siyasi parti kontenjanından seçilse de RTÜK kanunu gereğince “RTÜK üyeleri bir siyasi parti temsilcisi gibi hareket edemez, tarafsızlık ilkesine gölge düşüremez” ilkesine bağlı kalması savunuluyor.

Bunun üzerine toplanan RTÜK Başkanı ve üyeleri, Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesine karar verdi.

HUKUKSAL YOLLARA BAŞVURACAK

Faruk Bildirici, kararın ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında "25 yıllık RTÜK tarihinde bir ilk ve demokrasi açısından tehlikeli bir yol açıldı" diyen Bildirici, hukuksal yollara başvuracağını belirtti.

Meteorolojiden İzmir için fırtına ve toz taşınımı uyarısı! Meteorolojiden Ankara için fırtına uyarısı! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber