Faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası Kasım Ayı Faiz Kararı belli oldu mu?

Merkez Bankası Kasım 2021 faiz kararı merakla bekleniyor. Ekonomi piyasalarının beklediği toplantı sonrası faiz indirimi olup olmadığı belli olacak. Peki faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

Ekonomi piyasaları bugün açıklanacak Faiz kararına kilitlenmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmada faiz indirimi sinyalini vermesinin ardından gözler Para Politikası Kurulu'nun toplantısına çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası, Ekim 2021 para politikaları toplantısında 200 baz puan faiz indirimi yapmıştı. Bugün ise Kasım ayı faiz kararının belli olacağı Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararı da merakla bekleniyor. Para Politikası Kurulunun toplanacağı faiz kararı saat kaçta belli olacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararı 18 Kasım Perşembe saat 14:00'da belli olacak. Dolardaki yükselişle birlikte kurulun faiz indirimi yapıp yapmayacağı da merak konusu.

Ekim 2021 faiz kararı da 200 baz puan indirimi olarak açıklanmıştı. TCMB'den yapılan açıklamada; "Kurul, para politikasının etkileyebildiği talep unsurları, çekirdek enflasyon gelişmeleri ve arz şoklarının yarattığı etkilerin ayrıştırılmasına yönelik analizleri değerlendirmiştir. Bu çerçevede politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 16 olarak belirlenmiştir.

1 Mayıs 2024 Çarşamba TJK at yarışı sonuçları açıklandı! Akdeniz'de gece vakti deprem ABD hem Gazze'ye iskele kuruyor hem de İsrail'e yardım ediyor!
Sonraki Haber