Evlilik hazırlığındaki çiftlere tarama!

Sağlık Bakanlığı çok önemli bir projeye hayat vermeye hazırlanıyor. Bakan Fahrettin Koca SMA gibi genetik geçişli hastalıkların tespit edilmesine olanak veren yerli kit geliştirilerek evlilik öncesi çiftlere tarama yapılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı genetik hastalıkları önlemek amacıyla erken teşhise ilişkin yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin açıklamasında, "Önceden bilindiğinde tedbir alınabilecek hastalıkları tespit etmek için yerli bir tarama kiti geliştirmek ve herkesi bu taramalardan geçirmek istiyoruz" dedi.

TÜP BEBEK BİR SEÇENEK

Bakan Koca, "Taramanın sonucunun pozitif çıkması halinde evlenecek çifte, bundan sonraki sürece ilişkin tüp bebek yöntemi gibi yönlendirmelerle bilgilendirme yapılacak. Tüp bebek yönteminin de ücretini karşılamayı taahhüt eden bir yaklaşım olacak" ifadelerine yer verdi.

HER TÜR İLAÇ VAR

Bazı ilaçların bulunamadığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Şu an her türlü ilacın olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. Gelecek hafta itibarıyla düzenleme yapılacak ilaçlar varsa bunu da yapmış olacağız. Dolayısıyla bu anlamda vatandaşımız tedirgin olmasın" dedi.

Antalyaspor'da flaş ayrılık: Zymer Bytyqi sözleşmesini feshetti Emniyet Amiri babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü Samet Akaydin yaptığı şok hatayla Fatih Terim'i ve takımını yaktı
Sonraki Haber