Ev yapımı organik elma sirkesi nasıl yapılır?

Vücudumuzdaki faydalı bakterilere probiyotik diyoruz. Probiyotiklerimizi kaybettiğimizde yerine koymanın kolay yollarından biri de ev yapımı sirkedir. Peki ev yapımı sirke nasıl yapılır? Bunun için ne gereklidir? Sirke yapılan meyveyi nasıl seçmek gerekir? Sirke yapmak için sirke anası şart mıdır? Sirkenin suyu nasıl olmalıdır? Her gün sabah akşam karıştırılmalı mıdır?

Sirke geçmişten günümüze kadar yapımı son derece basit olan bir probiyotik üründür. Geçmişte İbni Sina'dan Hipokrat'a kadar tüm kadim hekimler sirkeyi tedavi amaçlı kullanmıştır. Sirke ev usulü yapıldığında ortalama 4-8 ayda oluşan bir probiyotik deposudur.

İŞTE EV YAPIMI SİRKENİN TARİFİ

Ev yapımı sirkeyi yapmadan önce çok önemli bir ayrıntıya dikkat etmek gerekir. Sirkede oluşacak yararlı bakterileri korumak için sterilizasyon önemlidir. Sirke yapımında kullanılacak malzemelerin sirkeli bir su veya kaynar su ile temizlenmesi ve yapım aşamasında tahta kaşık ve plastiğe hiç bir şekilde temas etmemesi gerekir.

BİM'den ucuza otomatik Espresso kahve makinesi! CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar! İsrail'e bir darbe de oradan geldi Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! O bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat! Altın fiyatlarında hafta sonu hareketliliği!