Ev hanımlarına dev yardım yapılıyor! 3 çocuğa kadar karşılıksız 1500 lira yardım veriliyor

Dar gelirli ailelerin çalışmayan ya da sigortasız olan ev hanımlarına 500 lira ila 1100 lira arasında sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriliyor. Çocuğu olan ve herhangi bir yerden geliri olmayan ev hanımlarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde belediyeler tarafından da PTT aracılığıyla destekler devam ediyor. İşte, PTT ev hanımlarına yardım başvurusu…

Çalışmayan ya da sigortasız olan ev hanımlarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde belediyeler tarafından PTT aracılığıyla her ay karşılıksız olarak 500 lira ila 1100 lira arasında sosyal yardım yapılıyor. PTT ev hanımlarına para yardımı adı altında gerçekleştirilen bu sosyal yardım ödemeleri her ay gerçekleştiriliyor.

Ancak bakanlık tarafından gerçekleştirilen bu yardımlar için bazı başvuru şartlarını sağlamanız gerekiyor. En önemli şartlardan biri ise çocuklu annelerin sigortasız yani sosyal bir güvenceye sahip olmaması bu durumu olumlu olarak etkiliyor.

Ev Hanımlarına 500 TL Yardım Başvurusu 2022

Devlet kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından gerçekleştirilen çocuklu ev hanımlarına yardım projesi tüm hızıyla devam ediyor. İlk olarak size en yakın hizmet binasına giderek başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra beklemek gerekiyor.

Sigortasız Ev Hanımlarına 1100 TL Yardım

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan çocuklu ve sigortasız ev hanımlarına da yardımlar yapılıyor. Valilikler, Kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından gerçekleştirilen bu yardımlar; gıda, giyim, eşya ve yakacak yardımı olarak sıralanıyor.

Herhangi bir şekilde bir işte çalışmayan veya iş arayanlar ile geliri olmayan çocuklu ve sigortasız ev hanımları, bağlı oldukları kurumların hizmet binasına giderek 500 TL yardım başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Sadece başvuru sahibinin değil ayrıca da diğer aile üyelerinin de gerekli şartları sağlıyor olmaları olumlu dönüş için bir işaret oluyor.

E-Devlet Ev Hanımlarına Sosyal Yardım Başvurusu 2022

Çocuklu ev hanımlarına sosyal yardım başvurusunda bulunmak için birçok yol mevcuttur. E-Devlet sistemi de bu başvuru kanallarından birini oluşturmaktadır.

✅ İlk olarak E-Devlet hesabına giriş yaparak "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" hizmet sayfasına gidiniz.
✅ Sayfa içerisinde yer alan ‘’Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu’’ ibaresine tıklayınız.
✅ Karşınıza çıkan ekranda sizlerden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak “Başvur” butonuna tıklamalısınız.

Ev Hanımlara 500 TL Yardım Başvurusu Şartları

Ev hanımlarına sosyal yardım başvurusunda gerekli olan şartlar şu şekildedir:

✅ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
✅ Herhangi bir işte çalışmamak ya da bir yerden geliri olmamak
✅ Sosyal bir güvenceye sahip olmamak
✅ Hane geliri olarak muhtaçlık sınırının altında yaşamak
✅ Çocuk sahibi olmak

Saymaz Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi aradı abdest lavabosu buldu Dubai'de sağanak hayatı felç etti! İşte yaşananlar... TCBM Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon açıklaması!
Sonraki Haber