Etek boyu tartışmasına Bakan Gül de dahil oldu!

İstanbul'da bir iş mahkemesi hakiminin duruşma sırasında avukatın etek boyuna tepki göstermesine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den değerlendirme geldi. Bakan Gül, "Mesleğinde 30 yıldan fazla bir süreyi geride bırakmış, artık geriden gelenlere iyi örnek olması gereken bir yargı mensubunun önündeki davayla değil de avukatın kılık kıyafetiyle meşgul olması hiçbir şartla kabul edilemez" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde bir kadın avukatın kıyafet tercihi nedeniyle maruz kaldığı "tatsız, talihsiz ve hukuksuz" olayla ilgili olarak HSK'nin soruşturma başlattığını hatırlattı.

En kısa sürede yasal gereğinin yapılması için sürecin takipçisi olduğunu bildiren Gül, şunları kaydetti:

"Mesleğinde 30 yıldan fazla bir süreyi geride bırakmış, artık geriden gelenlere iyi örnek olması gereken bir yargı mensubunun önündeki davayla değil de avukatın kılık kıyafetiyle meşgul olması hiçbir şartla kabul edilemez. Hukuk sistemimiz, adalet dağıtırken de adalet ararken de hiç kimsenin kılık, kıyafet veya yaşam tarzı nedeniyle ayrımcılığa ve keyfi işleme maruz kalmasına izin veremez, göz yumamaz."

Balkanlar’dan Türkiye’ye bu kez döviz yağmuru başladı İliç'te iki ay sonra kahreden haber! Cansız bedenine ulaşıldı Şok sözler: "Galatasaray'ın en büyük şansı Ali Koç ve İsmail Kartal"
Sonraki Haber