Eşkiya filmi kaç yılında, ne zaman çekildi? "Hayatın sevda karşısında ne önemi var"

İnsanı izlerken "vay be" diye dehşete düşüren filmler vardır ki Eşkiya, bu filmler için en unutulmaz olanlarındandır. Unutulmaz repliklere sahip modern bir masal olan Eşkiya filmi, iki erkeğin hikayesidir. Bu iki erkek her ne kadar zıtlaşmalar, kutuplaşmalar olsa da bir baba - oğul ilişkisi kurmayı başarmıştır. Baran ile Cumali'nin hikayesi Eşkiya filmi kaç yılında, ne zaman çekilmiştir?

Her izlendiğinde mideye sıkı bir yumruk indiren film olan Eşkiya filmi kaç yılında, ne zaman çekildi? Birçok kişinin Türk Sinemasının açık ara en iyi filmi olarak gördüğü, unutulmaz replikleri ve sahneleriyle Eşkiya filmin müziklerini Erkan Oğur yapmıştır. Filmdeki karakterlerin nerdeyse hepsi aşkları uğruna bir şeyleri feda etmesine rağmen bir tek Baran istisnadır. O başka bir şey için feda etmesini bilmiştir. İşte Eşkiya'ya air detaylar...

EŞKİYA FİLMİ KAÇ YILINDA ÇEKİLDİ?

Şener Şen ve Uğur Yücel'in başrolünü paylaştığı Eşkıya filmi 1996 yılında çekildi. Yavuz Turgul'un yönetmenliğini yaptığı 96 yapımı Eşkıya filmi, Cudi dağında geçmektedir. Filminde 35 yıllık mahkumiyetinin ardından hapisten çıkan Baran'ın köyüne döndüğü bölümler Şanlıurfa'da çekilmiştir. Filmin büyük bir bölümü ise İstanbul'da çekilmiştir. İstanbul'da Beyoğlu, Tarlabaşı ve Haydarpaşa, Eşkıya filmine ev sahipliği yapmıştır.

1996 ile 2001 yılları arasında Türk Sinemasının en yüksek gişe hasılatına ulaşan Eşkiya filmi, o dönem çökme noktasına gelen sinemanın can simidi olmuştur.

Unutulmaz repliklere sahip olan film, aşk ve fedakarlığı anlatan en iyi filmlerden biridir. Filmde, neredeyse tüm karakterler aşkları uğuruna bir şeylerini feda eder.

Berfo Keje'ye olan aşkı uğruna en yakın arkadaşını ihbar eder.
Cumali Emel'e olan aşkı uğruna mafya babasına kazık atar.
Emel Sedat'a olan aşkı uğruna Cumali'yi kullanır.
Keje Baran'a olan aşkı uğruna yıllarca konuşmaz.
Sevim oğluna olan aşkı uğruna fahişelik yapar.
Artist kemal oyunculuk aşkı için ailesinden, rahat yaşamdan feragat eder.

Ancak tek istisna vardır: Baran. Yalnızca o aşkını başka bir şey uğruna feda etmektedir. Cumalinin yaşamı için aşkından vazgeçer.

EŞKIYA FİLMİ OYUNCU KADROSU

Şener Şen (Baran,Eşkıya)

Uğur Yücel (Cumali)

Şermin Hürmeriç (Cumali)

Yeşim Salkım (Emel)

Kamuran Usluer (Berfo/Mahmut Şahoğlu)

Ülkü Duru (Emel'in Annesi)

Özkan Uğur (Sedat)

Necdet Mahfi Ayral (Andrey Mişkin)

Kayhan Yıldızoğlu (Artist Kemal)

Güven Hokna (Sevim Abla)

Kemal İnce (Mustafa)

Melih Çardak (Demircan)

Settar Tanrıöğen (Kız Naci)

Celal Perk (Deli Selim)

Ümit Çırak (Cimbom)

Rıza Sönmez (Avarel)

Romina (Sekine)

Kezban Altuğ (Fatma)

Kurtcebe Turgul (Jilet Cemal)

Can Yılmaz (Hakan)

Yurdan Edgü (Cumali'nin Halası)

Zübeyde Erden (Ceren Ana)

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber