Eski MB Başkanı Saracoğlu'ndan büyük ihanet!

1987-1993 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevinde bulunan Rüşdü Saracoğlu'ndan skandal açıklamalar geldi.

ANAYOL Hükümeti olarak bilinen 53. dönem hükümetinde Devlet Bakanı olan Rüşdü Saraçoğlu geçtiğimiz günlerde "Ben bakan iken gelen taleplerin hepsi ya kanuna ya ahlaka aykırıydı" şeklinde bir mesaj paylaşmış ve bu sözleri çok tartışılmıştı.

Saracoğlu son olarak ekonomi politikalarıyla ilgili sosyal medya hesabından skandal imalar yüklü bir mesaj paylaştı.

Mesajında "Türk bankalarındaki USD hesaplarına güvenenleri alkışlıyorum. Neden alkışlıyorsun derseniz cesaretlerinden dolayı." ifadelerini kullanan Saraçoğlu Türkiye Cumhuriyeti Bankacılık sistemine çirkin bir saldırıda bulundu.

SABAH YAZARI YARGIYI İŞARET ETTİ

Bu paylaşıma ilk tepki ise Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör'den geldi.

Saraçoğlu'na yasal düzenlemeri hatırlatan ve suç işlediğini söyleyen Güngör; "Bu ülkede yıllarca Merkez Bankası Başkanlığı yapmış bir isme yakıştı mı? Bırakın her şeyi Bankacılık Kanunu’na göre suç işliyorsunuz. Şimdi 5411 sayılı Bankacılık Kanunu 74 ve 158. maddeden size 3 yıla kadar hapis cezası verseler ortalığı ayağa kaldırırsınız" ifadelerini kullandı.

Nefes almakta zorlanan Zeynep Bastık ameliyat olacak 14 ilde FETÖ’ye yönelik 'Kıskaç-12' operasyonu! Şartlar Fed’i faiz indirimine zorluyor
Sonraki Haber