Eski Başdanışman, Davutoğlu’nun danışman-yazarına öyle bir cevap verdi ki…

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na en yakın isimlerden biri olarak bilinen Osman Sert’in Karar Gazetesi'nde bugün yayınlanan köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan satırları büyük tepki topladı. O yazıya bir dönem Başbakan Başdanışmanlığı görevinde bulunan M5 Dergisi ve Kopernik Yayınlarının patronu Abdülkadir Özkan sessiz kalmadı!

Gelecek Partisi’nin yayın organı olarak bilinen Karar Gazetesi'ndeki tartışmalı yazının altında imzası olan isim, Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde basın danışmanlığı görevini üstlenen Osman Sert'ti.


Sert, "Ekrandan devlet yönetmek" başlığını taşıyan yazısında, ülke liderliğinde karar mekanizmalarına ilişkin köklü devlet geleneğinin son dönemde yıkıldığı tezini işledi.


Sert, yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Türkiye siyasetinde değil dünyada da toplumla doğrudan ilişki kurarak ülkeyi yönetmeyi, talimatları mikrofon başında vermeyi en sık ve en etkili kullanan liderlerden biri. Öyle ki kimi zaman bu talimatları uygulayacak olanlar bile talimatın detaylarını ancak televizyon programından sonra öğrenebiliyor." ifadelerini kullandı.

YANIT BİR DÖNEM BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI BÜROKRATTAN…

Osman Sert'in Erdoğan’ı aşağılamaya yönelik bu satırlarına Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde de "Başbakan Başdanışmanı" olarak görev yapan Abdülkadir Özkan Twitter üzerinden yanıt verdi.

Özkan, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Davutoğlu ekibinin, o dönemde Başbakanlıkta yaptıkları kumpas girişimlerini Osman Sert'e anımsatarak şu ifadeleri kullandı; 


"Bildiklerimizi anlatsak sokağa bile çıkamayacak bazı “arkadaşlar” şimdilerde kalkmış sıkılmadan siyasi ahkam kesiyorlar. Birazcık dürüstlükten yana tavır alacaklarsa o dönem kimlerle işbirliği yapıp CB Erdoğan’ı nasıl tasfiye etmeye çalıştıklarını çıkıp anlatsınlar! Dürüst olun!"

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Başbakanlık koltuğuna oturan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin o dönemde Beştepe’den gelen taleplere karşı nasıl direndiği, bazı atama kararlarının nasıl hasıraltı edildiği, 7 Haziran seçimlerinden sonra Erdoğan’ı devre dışı bırakmak için el altından nasıl koalisyon görüşmeleri yaptıkları çok konuşulmuştu.


Davutoğlu, 3 Kasım'da yeniden yapılan seçimlerin ardından yüzde 49 oyla tek başına iktidara gelen Ak Parti hükümetinin Başbakanı olarak görevine devam etmiş ve 13 Eylül 2019 tarihinde de istifa etmişti.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber