Eski Başbakan ve Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı dönemindeki fotoğraf albümü nerede?

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde Başbakanlık Basın Bürosu tarafından çekilen fotoğraflara kimse ulaşamıyor. Kaybolan fotoğraflardan bir tanesi ise oldukça ilginç... Çünkü o kare, AK Parti'nin seçim kaybettiği gece pasta kesen Davutoğlu ekibini kadraja almıştı!

Ahmet Davutoğlu'nun 2016 mayıs ayında başbakanlıktan istifa etmesi ya da  ettirilmesinden sonra ekibinin yaklaşık iki yıllık fotoğraf arşivini de beraberinde götürdüğü ve Davutoğlu'na teslim ettiği ortaya çıktı.

SuperHaber'e ulaşan bilgilere göre Davutoğlu döneminde başbakanlık fotoğrafçılarının çektiği ve arşivlediği fotoğraflar şu an arşivde bulunamıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde tutulan arşiv ile son başbakan Binali Yıldırım'ın dönemine ait fotoğraflar devletin arşivinde duruyor ancak Davutoğlu'nun arşivine ise erişilemiyor.

Söz konusu arşivin şu an Karar Gazetesi’nde köşe yazıları kaleme alan Osman Sert’e teslim edildiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Davutoğlu ekibinin Köşke çıkan (O dönemde Beştepe henüz hizmete girmemişti)  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasından başbakanlıkta ne gibi planlar içinde olduğunu mercek altına almıştık.

Eski Başbakanlık Başmüşaviri Abdulkadir Özkan, Sabah gazetesine konuşmuş ve kısmen bazı detayları anlatmıştı.

AK Parti'nin ilk kez tek başına iktidar olma şansını kaybettiği 7 Haziran seçimlerinin gecesinde Davutoğlu'nun yakın ekibinden bazı isimlerin Başbakanlık konutunda pasta kestiği iddiasını da Özkan gündeme taşımıştı.

Peki o pastayı neden kestiler?

Çünkü Davutoğlu'nun eline artık Erdoğan'ı AK Parti'den koparma fırsatı geçmişti ve CHP ile koalisyon yaparak bu hayalini gerçekleştirecekti.

Ancak o anın başbakanlık fotoğrafçısı tarafından çekilen fotoğrafları da  kayıp!

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni Anayasa mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emeklilere zam sinyali! Fatih Terim sezonu 2 kupayla tamamlamak istiyor
Sonraki Haber