Eserleri 41 dile çevrilen İngiliz yazar Hilary Mantel hayatını kaybetti

Kurt Hanedanlığı üçlemesinin yazarı Hilary Mantel 70 yaşında vefat etti. Eserleri 41 dile çevrilen ünlü yazarın ailesi ve dostlarının yanında "aniden ama huzur içinde" hayatını kaybettiği belirtildi.

İngiliz yazar Hilary Mantel hayatını kaybetti. Yazarın çalıştığı yayıncı firma tarafından yapılan açıklamada, "Sevgili yazarımız Dame Hilary Mantel'in ölümü bizi çok üzdü. Arkadaşları ve ailesi, özellikle de kocası Gerald'ün üzüntülerini paylaşıyoruz. Bu acı bir kayıp. Bize böyle muhteşem bir eser bıraktığı için minnettar olabiliriz" ifadelerine yer verildi.

KİTAPLRI 41 DİLE ÇEVRİLDİ


Mantel, Thomas Cromwell serisinin ilki olan 2009'daki Kurtlar Hanedanlığı (Wolf Hall), 2012'deki devam Cesetlerini Getirin (Bring Up the Bodies), 'Booker Ödülü'nü iki kez kazandı. Üçlemenin son kitabı Ayna ve ışık ise 2020 yılında yayınlandı. Üçleme dünya çapında beş milyondan fazla sattı ve 41 dile çevrildi.


MESLEKTAŞLARINDAN MANTEL'E VEDA

Harry Potter kitaplarının yazarı JK Rowling, Hilary Mantel'in ölümünün ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bir dahiyi kaybettik" ifadelerini kullandı.

Booker ödüllü yazar Bernardine Evaristo da, "Yanı başımızda bu kadar büyük bir yetenek olduğu için çok şanslıydık. Kendisiyle birkaç kez görüşme fırsatım olmuştu ve her zaman çok sıcak, ayakları yere basan, samimi biriydi" diye konuştu.

Önce öldürdü, sonra arkasından gülüp müzik çaldı! IBAN kiralayanlara hapis cezası Bakan Şimşek: Enflasyon için kararlı adımlar atacağız
Sonraki Haber