Esed'e karşı 'Sezar Yasası' devrede

Beyaz Saray yönetimi 'Sezar Yasası' kapsamında, Beşar Esed ve karısı dahil 39 üst düzey isme yaptırım kararı aldı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Esed'in Suriye halkına karşı vahşi savaşını bitirmemesi halinde daha fazla yaptırım uygulanacağını söyledi.

ABD, 'Sezar Yasası' kapsamında, Beşar Esed ve karısı dahil Suriye'den üst düzey 39 isme yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Reuters'ın haberine göre; ABD Dışişleri Bakanı Pompeo konuyla ilgili "Esed Suriye halkına karşı vahşi savaşını bitirmezse, daha fazla yaptırım uygulayacağız" dedi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, dün yaptığı açıklamada Trump yönetiminin, Suriye'de rejimin askeri zafer kazanmasını engellemek, rejimi ve müttefiklerini müzakere masasına döndürmek için yaptırım uygulayacağını belirtmişti.

ABD'nin, Esed rejimini, vahşet ve insan hakları ihlallerini gerçekleştirmek için kullandığı gelir kaynaklarından mahrum bırakmayı hedeflediğini belirten Craft, bu şekilde barış umudunun ve siyasi sürecin önündeki engellerin kalkacağını ifade etmişti.

Craft, yaptırımların ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen aralık ayında imzaladığı ''Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası'' kapsamında uygulanacağını, yaptırımlarla rejimin kendi halkına karşı vahşetini destekleyen ve finanse edenleri caydırmayı hedeflediklerini söylemişti.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin motorin fiyatları Yedi ilde DEAŞ'a yönelik BOZDOĞAN operasyonu Meteorolojiden Ankara için yağmur, fırtına ve toz taşınımı uyarısı!
Sonraki Haber