Ersoy Dede, Polat Yağcı'yı "İbrahim Kalın" ismi ile aklamaya çalışıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a her fırsatta nefret kusan  şarkıcı Volkan Konak'ın,  Erdoğan'ın davetlerinde sık sık görüntü veren yapımcı Polat Yağcı tarafından Star TV'ye transfer edilmesi tartışma konusu olmuştu. Superhaber’in gündeme getirdiği bu tartışmaya Star yazarı ve TRT Ana Haber sunucusu  Ersoy Dede de katıldı. Dede, Star’daki yazısında "Volkan Konak bizim" dedi. Hatta Konak'ı, geçtiğimiz gün Erkan Oğur ile birlikte linç edilen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile aynı kefeye koydu!

Muhalif kimliğinin ötesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik nefreti ile tanınan Karadenizli şarkıcı Volkan Konak geçtiğimiz günlerde Star TV ile anlaştı.

Sıradan bir magazin haberi gibi görülen bu olayın, satır arası kodlarını ise SuperHaber okuyucularının dikkatine sundu.

Bilindiği gibi Konak, Trabzonspor’a ait Akyazı Spor Kompleksi’ne Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesi önerisi üzerine Trabzonspor üyeliğinden istifa eden bir isim. Kendisinin "Erdoğan fobisi" ve muhafazakar camiaya yönelik aşağılayıcı tavrı kamuoyunca biliniyor.

İşte konunun bam teli de tam burası...

Konak'ın 16 Nisan’da Star TV'de başlayacağı "Kuzeyin oğlu Volkan Konak" programının yapımcısı, yani Konak'a Star TV'nin kapılarını açan kişi tanıdık bir isim...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı özel günlerde ve resepsiyonlarda sanatçılarla buluşturan müzik yapımcısı Polat Yağcı!

SuperHaber, Polat Yağcı’nın bu pozisyonuna karşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nefret eden Volkan Konak’a Star TV’de program yaptıracak olmasının yarattığı rahatsızlığa dikkat çekmişti.


Peki bu haber üzerine ne oldu?..

Ses Polat Yağcı'dan önce geçtiğimiz günlerde Sedat Peker'e düzenlenen polis operasyonu sonrasında, kendisinin Peker hakkındaki övgü dolu sözleri sosyal medyada bir kez daha gündeme gelen Ersoy Dede'den geldi.

Dede, Erdoğan nefretini sağır sultanın bile duyduğu Volkan Konak'ı aklamak için, geçtiğimiz gün yeni türküsü nedeniyle sosyal medyada haksız yere linç edilen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve kendisine yeni eserinin düzenlemesini yaparak yardım eden ünlü sanatçı Erkan Oğur'un isimlerini kullandı!

Üstelik, ne Kalın'ın, ne Oğur'un, Volkan Konak'ın arşivlerde bolca örneği görülebileceği üzere hiçbir nefret söylemi ve ayrıştırıcı mesajı olamasına rağmen...

- "Erkan Oğur da bizim Volkan Konak da!"

Ersoy Dede Star Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında "Erkan Oğur da bizim Volkan Konak da" diyerek bir taraftan Konak'ın nefret söylemlerini legalize ederken, diğer yandan İbrahim Kalın ve Erkan Oğur gibi saygın isimleri bu vahim seviyeyle eşitlemiş oldu.

Dede'nin Volkan Konak üzerinden can simidi fırlattığı Polat Yağcı'yla ilgili çıkışı bununla da sınırlı kalmadı.

"Peki söylediği bir söz bir tavır bir politik beyanatı nedeniyle hükümete yakın çevrelerde tepkiyle karşılanan sanatçılar için söyleyecek bir sözünüz yok mu?.. " diye soran Dede, isim vermeden SuperHaber'i hedef alarak, Konak'ın "açık açık hedef gösterildiğini", "Hem Volkan Konak, hem yapımcısı Polat Yağcı hem de o programı yayınlayacak kanala parmak sallandığını" belirtti...

Ancak Dede'nin Polat Yağcı'yı minderden kaçırma girişimine daha ilk andan SuperHaber yanıtını vermişti.

Bir sanatçıya, hem de pandemi gibi zorlu bir süreçte "Parmak sallandığı" iddia edilen haberde böyle bir niyet olmadığının en başından altı çizildi.

Dikkat çekilen nokta ise, görmezden gelinemeyecek bir çelişki ve yarattığı rahatsızlıktı.

Bu hassasiyet gözetilerek habere "Editörün Notu" olarak şu ifadeler kayıt düşüldü;

"SuperHaber, hiçbir sanatçının nerede, ne kadar bütçe ile program ya da konser yapması ile ilgilenen bir haber portalı değildir. Aksine sanatçılarımızın en iyi koşullarda çalışmasını ve daha çok üretmesini destekler. Bu haberin konusu siyaset yaparak hayranlarını ya da izleyici kitlesini ayrıştıran, manipüle eden bir şarkıcının ve çelişkili ilişkilerini kullanarak ona kol kanat geren yapımcının hal-i pür melalini ortaya koymaktır."

Ancak kamuoyu da tüm bu yaşananlar üzerine, Erso Dede'nin ne amaçla ve kimin için, Volkan Konak gibi fanatik bir isim ile İbrahim Kalın ve Erkan Oğur gibi saygıdeğer figürlerin aynı potada eritilmek istediğini merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum! Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan haber var! Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var
Sonraki Haber