Ersoy Dede, Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğinin düşürülme sebebini açıkladı!

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede bugünkü köşe yazısında geçtiğimiz günlerde görevden alınan RTÜK üyesi Faruk Bildirici'nin üyeliğinin neden düşürüldüğünü kaleme aldı.

Geçtiğimiz günlerde Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliği düşürülmüştü. Söz konusu duruma ilişkin birçok farklı yorum yapılırken Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, köşe yazısında Bildirici'nin bir parti yöneticisi gibi siyaset yaptığını söyledi. 

İşte Ersoy Dede'nin yazısından ilgili bölüm:

Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesi fazlaca istismara açık bir konu olduğu için tane tane anlatacağım.. Üyeliği düşürüldü, çünkü Faruk Bildirici, parti yöneticisi gibi siyaset yapmış, kurulun gizli müzakerelerini kamuoyuna açıklamış ve en önemlisi de tarafsız kalması gerekirken bunu başaramamıştır.. Misal, Google’a adını aratın, RTÜK üyesiyken verdiği siyasi beyanatları bulacaksınız zaten.. “...siyasi iktidarın yargıyı ele geçirdiğini, yönetimin vicdansız olduğunu, Cumhurbaşkanımızın gidici olduğunu vs.." Medya kurumlarına karşı eşit mesafede olması gerekirken bazı gruplara farklı baktığını hiç gizlemedi.. (16 Eylül 2019 - Halk TV) “...şu anda medyanın büyük bir bölümü iktidarın propaganda aygıtı durumunda.. Yüzde 90-95’in dışına baktığınızda bir kaç televizyon Halk TV, Tele 1, KRT gibi, FOX gibi kanallar var, gazetelere baktığınızda işte Sözcü, Evrensel, Birgün. Bu kadar. Onun dışındakilerin gazetecilikle çok fazla bir ilgisi kalmadı...” Bu sözleri sarfeden bir RTÜK üyesinin tarafsızlığı kalmış mıdır Allah aşkına?!.. (13 Eylül 2019 - Tele1) “...Yandaş medyaya oradan nasıl para akıtıldığını, herkes gördü...” Bazı medya grupları için "yandaş" ifadesinin kullanmak, bir RTÜK üyesi için kabul edilebilir bir durum mudur?.. Dahası, RTÜK kanunu açıkça kurul toplantı müzakerelerinin gizli olduğunu ve açıklık kararı alınmadıkça açıklanamayacağını yazar.. Buna rağmen içerde ne konuşuluyorsa yarım saat sonra CHP medyasında duyuyordu herkes.. Velhasıl durum budur.. Üstelik konu tamamen ve şahsen Faruk Bildirici ile ilgilidir.. Yani CHP, Bildirici’nin yerine yeni bir ismi seçip RTÜK’e yollayacak yeniden. Fazla da gürültü gerektirecek bir hâl değil anlayacağınız üzere.. 

Şişli'de park halindeki araçlar çukura düştü! Deprem bölgesi hava durumu raporu yayınlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomatik temas
Sonraki Haber