Erkeğe altın neden haram? Cübbeli: Alın size bir fetva daha patlatayım!

Giyim ve süs eşyalarının erkeğin tabiatında hatta hormonlarında değişikliğe sebep olduğu söyleniyor. Erkeklere altın ve ipek yasağının konulmasında ne hikmetler vardır? Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü bir videosunda erkeğe altının neden haram olduğu konusunda açıklamalarda bulundu.

Erkeğe altın neden haram, erkeklerin altın ve ipek eşyalarından neden yasak olduğu konusunda Cübbeli Ahmet Hoca'nın yorumu nedir? Diyanet, altın erkeğe haram mı diyor? Peygamber Efendimizin hadislerinde erkeklerin altın takması var mı?

ERKEĞE ALTIN NEDEN HARAM?

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim Üyesi Prof.Dr. Hüseyin Tekin Gökmenoğlu, erkeklerin altın kolye, künye ve küpe takmasının dinen caiz olmadığını söyledi.

'Altın yüzüğün erkeklere haram oluşunun bir hikmeti şu olabilir: Altın ticarî bir madendir. Piyasada tedavülde olan en mühim bir maldır. Eğer altın yüzük takmakta bir beis olmayıp sünnet olsaydı, bugün hemen hemen her Müslüman erkek takmaya gayret gösterecekti.

Peygamber Efendimiz (SAV)'in “"Hz. Peygamber sağ eline ipeği, sol eline de altını aldı ve 'Bu ikisi de ümmetimin erkeklerine haramdır. ' buyurdu. (Ebu Davud, Libas, 14; Nesaî, Zînet, 40)''.

Cübbeli Ahmet Hoca’dan bomba açıklama: Size bir fetva patlatayım da görün

Ahmet Mahmut Ünlü, sohbetinde erkek ve kadınların taktığı takılara değindi. Ahmet Hoca, erkeğin gümüş yüzük dışında takı takmasının haram olduğunu söyledi.

Cübbeli Ahmet Hoca, "Altın erkeğe neden haram? Ya helal mi, haram mı? Onu sor bana. Bu ikisi benim ümmetlerimin erkeklerine haram, kadınlarına helaldir. Kız çocuklarına takı alın, ayettir bu. Bir fetva patlatayım, hepinize gider bu. Erkekler, 4,5 gram kadar, şafide örfte fazla görülmeyecek kadar ancak gümüşten olabilir. Altın, bakır, demir haramdır. Diğer kıymetleri madenler var mesela platin haramdır. Gümüş dışında bunların hepsi erkeğe haramdır. Gümüşten yüzüğün dışında kolye, bileklik haramdır. Erkek yüzüğün dışında takı takamaz. Metal saatler kullanma amaçlıdır, onda sıkıntı yok ama altında ise sıkıntı var. Kıza takın, takıştırın. Paranız kadar altın, gümüş fakat emitasyon diyorlar. Bunlar kadınlara caiz değildir. Kadına gram limiti yok, neresine takarsa taksın" dedi.

Ankara'da bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi
Sonraki Haber