Ergene Nehri için "sarı alarm"

Trakya'da etkisini gösteren kuvvetli sağanak ve kar erimeleri nedeniyle debisi geçtiğimiz bir haftada 9 kat artan Ergene Nehri için "sarı alarm" verildi. Bölgede taşkınlar nedeniyle bazı tarım arazileri sular altında kaldı.

Sağanak sonrası debisi yükselen Ergene Nehri'ndeki taşkın bölgedeki bazı tarım arazilerini sular altında bıraktı. Trakya'daki ekili araziler yaklaşık 2 senedir kuraklık tehlikesiyle mücadele ediyordu. NTV'nin haberine göre, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı bölgenin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda aldıkları yağışın bölge açısından sevindirici olduğunu söyleyen Arabacı, ''Aşırı yağışların etkisiyle ekili arazilerde bir zarar oluşmadı. Ekili araziler için şu an bir risk yok'' dedi.

'İKİ SENEDİR ALMADIĞIMIZ YAĞIŞI ALDIK'

Arabacı, ''Ekim ayından bu yana iki senedir aldığımız yağışları aldık.Biz zaten taban suyunun yeterli seviyeye ulaşmasını bekliyorduk. Bu dönemde ne kadar çok fazla yağış alırsak yaz dönemini o kadar iyi geçiririz'' ifadelerini kullandı.

'YER ALTI SU KAYNAKLARIMIZI DOLDURMALIYIZ'

Öte yandan bölgede kuraklık tehlikesi henüz tam anlamıyla yok olmuş değil.

Arabacı, ''Ne yazık ki bu yağışların ardından bile bazı bölgelerde toprağı kazdığımızda 1 metre aşağısı hala kuru çıkıyor. Sağanakların ufak tefek bazı zararları olsa da şu an bu yağışlar bizim için iyi. Yer altı su kaynaklarımızı, özellikle tarımsal verim için, doldurmamız gerekiyor'' açıklamasını yaptı.

Galatasaray'da şok gerçek ortaya çıktı! Sözleşmesi ortaya çıktı... Çılgın Sayısal Loto sonuçları 24 Nisan 2024! Fatih Terim'den hakeme isyan: "Sen saygı duyulacak bir adam değilsin"
Sonraki Haber