Erdoğan'ın operasyon sinyali panikletti! Terör örgütü YPG, 50'ye yakın genci tutukladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon sinyali vermesinin ardından panikleyen PKK/YPG, gençleri zorla askere almaya başladı. Dün sabahtan itibaren kasabaların girişlerine kontrol noktaları konuşlandıran örgüt, 50'ye yakın genci tutukladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine askeri harekat sinyali vermesi sonrası terör örgütü PKK/ YPG'de panik havaları esmeye başladı. Örgüt, gençleri zorla askere toplamak için yeni bir hamleye girişti.

46'DAN FAZLA GENÇ TUTUKLANDI

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre YPG'ye bağlı askeri polis ekipleri, dün sabahtan itibaren "asayiş güçleri" ile koordineli olarak kontrol noktaları ve mobil devriyelerle 46'dan fazla genci tutukladı. Terör örgütünün başlattığı kampanya, Rakka kentinin batısındaki El-Mahmodli, Vadyan, Mansura, Kadiran, Raşid ve Salhabiyeh köylerini kapsadı.

KASABA GİRİŞLERİNE KONTROL NOKTASI

Çoğu ailesini desteklemek için çalışan gençlerin ebeveynleri, çocuklarının zorunlu askerliğe maruz kalacağından korkuyor. PKK/YPG, Türkiye'nin askeri harekat başlatma sinyalinin ardından, toplayabildiği kadar genç toplamak için Rakka kırsalındaki kasabaların girişlerine, merkezlerine mobil kontrol noktası ve devriye konuşlandırdı. Gözaltına alınan gençlerin en az 18 yaşında olduğu belirtildi.

26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı! İşte Candaş Tolga Işık'ın çok konuşulan Kılıçdaroğlu esprisi
Sonraki Haber