Erdoğan'dan tüm dünyaya terörle mücadele çağrısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasya mitinginde vatandaşlara seslendi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları...

VİYANA KUŞATMASI'NDAKİ HATALARI TEKRARLATMAK İSTİYORLAR

Viyana'yı aşsak Avrupa bizim olacakken, Viyana'dan döndük Trakya'daki topraklarımızı bile bize çok görüyorlar. Biz buraya, 22 milyon kilometrekareden küçüldük küçüldük 780 kilometre kareye geldik. Nereden nereye? Bize Anadolu'yu da çok görülüyorlar. Bugün bize Viyana kuşatmasındaki hataları tekrarlatmak isteyenler var. Bu hesabın dışarıda olduğu gibi içeride de destekçileri var. Terör örgütleri dahil herkesle işbirliği halindeler. Teröristlerin yaptığı eylemleri işlerine geldiği ölçüde dünya kamuoyuna yansıtanlar, Batıdaki saldırıları görmezden geliyor. Irak'ta, Suriye'de DEAŞ, PKK, PYD ne ise Avrupa'da yükselen ırkçılık aynı şeydir. Hepsinin hedefinde masum insanlar vardır, müslümanlar vardır.

DEAŞ KÖTÜ, PKK-PYD CİCİ
Terör örgütleri konusunda ikircikli davranma döneminin artık kapanması gerekiyor. DEAŞ'ı kötü, PKK, PYD'yi cici gösterme çabalarının sonucu yarın öbür gün dünyanın hiç umulmadık yerlerinde terörün baş göstermesi, can almasıdır. Tüm dünyayı PKK, PYD konusunda da, ırkçı ve İslam düşmanı terör konusunda da ikaz ediyoruz. Gelin tüm terör örgütlerine karşı ortak bir tavır geliştirelim. DEAŞ'ı nasıl bitirdiysek, PKK PYD'yi ve ırkçı İslam düşmanı örgütleri de bitirelim.

600 YATAKLI HASTANE YAPACAĞIZ
Biz 17 yılda Amasya'ya 10,2 katrilyon tutarında yatırım yaptık. Amasya Üniversitesi'ni şehrimize biz kazandırdık. 1 bin 439 kişi kapasiteli yüksek öğrenim kurumlarını gördünüz değil mi? Birkaç yıla kadar Amasya'da 750 kişilik bir yüksek öğrenim yurdu daha açacağız. Amasyalı ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarımıza, engellerimize 826 trilyon lira tutarında sosyal yardım yaptık. 300 yataklı Amasya Devlet Hastanesi'nin aralarında olduğu 10 hastane ile birlikte 19 tesisi şehrimize kazandırdık. Şimdi sizlere bir müjde veriyorum. Amasya'ya şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı bir devlet hastanesi yapacağız. İnşallah en kısa sürede gerekli altyapı çalışmaları tamamlayıp, bu hastanenin inşatına başlayacağız.

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber