Erdoğan-Putin zirvesinden kritik mesajlar! Putin: Türkiye'yi dünyanın en büyük gaz merkezi yapmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazakistan'daki temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi sona erdi. Liderlerden dikkat çeken mesajlar geldi. Putin "Türkiye'yi dünyanın en büyük gaz merkezi yapmak istiyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Akkuyu ile ilgili olarak birinci türbin önümüzdeki yılın ilk yarısında açılmış olması dünyada farklı bir ses getirecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'daki CICA Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

PUTİN: GAZ TEDARİKİNDE EN GÜVENLİ GÜZERGAH TÜRKİYE

Rusya Devlet Başkanı Putin görüşme öncesi yaptığı açıklamada gaz tedarikinde en güvenli güzergahın Türkiye olduğunu belirtti ve şunları söyledi;

"Ağustos ayında yapılan bütün anlaşmalar yerine getiriliyor. İlgili arkadaşlar tüm verilen hedefleri yerine getiriyor. Hem yatırım süreci hem Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı ile ilgili çalışmaları yapılıyor. Şu an 22 bin kişi sahada çalışıyor.

"TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN EN BÜYÜK GAZ MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Gelecek sene mayıs ayında ilk yakıtı getirmeyi hedefliyoruz böylece yeni bir aşamaya girmiş olacağız. Türkiye en güvenli güzergah haline geldi. Bu gaz boru hattını daha yoğun bir şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Türkiye'yi dünyanın en büyük gaz merkezi yapmak istiyoruz"

"DÜNYADA FARKLI BİR SES GETİRECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı açıklamada, "Akkuyu ile ilgili olarak birinci türbün önümüzdeki yılın ilk yarısında açılmış olması dünyada farklı bir ses getirecektir" dedi ve sözlerine şöyle devam etti;

"Rusya tahıl ve gübresini Türkiye üzerinden söylediğiniz gibi az gelişmiş ülkelere naklini yapma konusunda bizler de kararlıyız.
Bu ülkelerin isimlerini dahi belirlemede müşterek bir çalışma içeresinde olabiliriz. Bunu yapmamız dünyada birçok dengeyi lehte çevirecektir diye düşünüyorum Bu adımlar belli çevreleri rahatsız ederken az gelişmiş ülkeleri memnun edecektir"

Hitabının ardından ikili görüşmelere geçen Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşme saat 14:30 itibariyle sona erdi. 

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber