Erdoğan, Macron’u Türk Birliği’ne davet etmişti! Fransız liderden açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu’nun Prag'da gerçekleştirilen ilk toplantısında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Türk Birliği'ne davet etmişti. Fransız liderden davete dair açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Prag'da Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'u "Gel seni de alalım Türk Birliği'ne, her şey Avrupa'dan ibaret değil" sözleriyle davet etmişti.

Bu soruya Emmanuel Macron Avrupa Siyasi Topluluğu'nun (AST) ilk liderler toplantısı, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Çekya'nın başkenti Prag'da yapıldı.

Fransa lideri Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un teklifiyle toplanan zirveye Başkan Erdoğan'ın Ermenistan ve Azerbaycan'ı bir araya getirmesi damga vurdu.

"GEL SENİ DE TÜRK BİRLİĞİ'NE ALALIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada ayak üstü gerçekleştirdiği bir sohbetteFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, "Gel seni de alalım Türk Birliği'ne, her şey Avrupa'dan ibaret değil" dedi.

MACRON TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Söz konusu anlar sosyal medyanın en çok izlenen videosu olurken Fransız liderin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

ZAMANLAMA VURGUSU

Macron ''G-20 zirvesinden sonra geleyim önerisinde bulundunuz, nasıl düşünüyorsunuz?" sorusuna verdiği cevapta, zamanlamanın çok önemli olduğunu belirterek 'Tek sorunun zamanlama sorunu. Zamanlamayı ayarlayabilirsek G20'den sonra bir ziyaret yapılabilmesi için ekipler çalışıyor' dedi.

"OLMAMASI İÇİN BİR NEDEN YOK"

Macron'a ne zaman gerçekleşeceği sorulduğunda Fransız lider ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Olmaması için bir neden yok" dediğini de belirtti.

Dubai'de sağanak hayatı felç etti! İşte yaşananlar... Saadet Partisi'nde Temel Karamollaoğlu gidiyor mu? Diyarbakır'daki "başıboş köpekler" iddiası yalanlandı!
Sonraki Haber