Erdoğan: İnsanların başına bomba yağdıranlardan olmadık, olmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde İDEF’21 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Türkiye bir yerde bayrak gösteriyorsa amacı huzuru, barışı, güvenliği sağlamaktır. Biz insanların başına bomba yağdıranlardan olmadık, olmayacağız. Bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli gören zihniyetin bizim devlet dünyamızda zerre kadar karşılığı yoktur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İDEF'21 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, törende önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada savunma sanayiindeki atılımlara dikkat çekti, fuara verdikleri önemi belirtti. Erdoğan, savunma sanayii adımları sonrası özellikle İHA ve SİHA'larda Türkiye'nin ihracatta en önemli 2-3 ülke arasına girdiğini vurguladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

2 yılda bir yapılan fuarımıza katılımın sayı ve nitelik olarak sürekli artması, ülkemiz savunma sanayiinin başarısının da ifadesidir. Ziyareti sayısının, bir önceki fuardaki 76 bin rakamını aşacağını ümit ediyorum.

Türkiye savunma sanayiinde geliştirdiği her türlü imkanı dostları ile paylaşmaktan memnuniyet duyan bir ülkedir. Biz bu konudaki münasebetleri sıradan ticari ilişki olarak görmedik, görmüyoruz. NATO'nun önde gelen üyesi olarak savunma sanayiimizi geliştirdikçe bölge ve dünya barışına vereceğimiz katkının da artacağına inanıyoruz. Fuarımızda milli imkanlarla geliştirdiğimiz pek çok ürünün yer alması, bu konuda katettiğimiz mesafenin ispatıdır.

SAVUNMA SANAYİİNDE DEVRİM

Türkiye, son 19 yılda diğer pek çok alan gibi savunma sanayiinde de adeta bir devrim gerçekleştirmiştir. Dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla çıktığımız bu yolda çok iyi bir noktaya geldik. Kendi ihtiyaçlarımızı süratle karşılayacak adımları atmaya mecbur kaldık. Hem kendi sınırlarımızı güvenli hale getirmek hem sınırötesi hareketlarla bölgemizde güvenlik kuşağı oluşturmak için kullandık. Geleceğin araçlarına, ürünlerine yatırım yapıyoruz. Yapay zeka temelli kara, hava ve deniz araçları konusunda iddialı projeler yürütüyoruz. Sürü İHA'lar, insansız deniz araçları, savaş uçakları, lazer silahları, uydu sistemleri gibi her alanda varız, varolacağız.

"TÜRKİYE BİR YERDE BAYRAK GÖSTERİYORSA TEK GAYESİ GÜVENLİĞİ SAĞLAMAKTIR"

Türkiye eğer bir yerde bayrak gösteriyorsa tek gayesi orada güvenliği sağlamaktır. Birlikte kazanmayı teklif ediyoruz. Bu teklifi Kuzey Afrika'da da Güney Amerika'da, Güney Asya'da da yapıyoruz. Biz asla sınrlarından binlerce kilometre ötede, terörle mücadele adı altında sivil, masum demeden insanların başına bomba yağdıranlardan olmadık. Bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli görme zihniyeti, bizim değer, toplum ve devlet dünyasında zerre kadar karşılığı yoktur.

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü!
Sonraki Haber