Erdoğan: Bu millet Türkiye'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Milletimiz 15 Temmuz'daki darbe girişiminde işgal teşebbüsünü engellemiştir. Kimse bu şanlı mücadeleyi önemsizleştiremez. Bu millet Türkiye'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'inci yıl dönümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Erdoğan, Meclis'in bahçesinde törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte ilk bombalanan alandaki anıta karanfil bıraktı ve protokoldeki yerine geçti.

Erdoğan'ın protokole geçmesinin ardından 15 Temmuz Şehitlerini anma programı başladı. Törende saygı duruşunun ardından, Kur'an-ı Kerim tilavetine geçildi. Kur'an tilaveti sonrası dua edildi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Ülkemizin bekası, milletimizin istiklali uğrunda can veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum. O gece özgürlüğüne vatanına, devletine, geleceğine sahip çıkan milletimin tüm fertlerine şükranlarımı sunuyorum.

Fedakarlıkları ile karanlık geceyi sabaha kavuşturan yiğitlerin hakkını asla ödeyemeyiz. O gece tanklara meydan okuyan cesaret abidelerinin haklarını ödeyemeyiz. Canından aziz bildiği vatanından vazgeçmeyen kahramanların haklarını ödeyemeyiz. Her kim bunu gölgelemeye çalışıyorsa o gece kanlarıyla destan yazan aziz şehitlerimze ihanet ediyor demektir.

Onlar tarihi ile büyük, adaleti ile büyük bir milletin göz bebekleridir. Bu ülkenin sahipleri eve erzak almaya değil, vatanımıza sahip çıkmaya geldik diyen Batuhanlardır.

"GAZİ MECLİS, MİLLETİN EMANETİNİ YERE DÜŞÜRMEMİŞTİR"

15 Temmuz demokrasiye gönül verenlerin zaferidir. 15 Temmuz Hakk'ın batıla zaferidir. Genci yaşlısı ile bu millet Türkiye'nin geçilmez olduğunu bir kez daha dünyaya göstermiştir. Milletin vekilleri de bu çatı altında milli iradeye sımsıkı sahip çıkmıştır. Vekillerimiz Gazi Meclis'in şanına yakışır şekilde milletin emanetini yere düşürmemiştir. O gece milletin vekili olmanın sorumluluğunu yerine getiren herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Tarih Gazi Meclis'teki o direnişi altın harflerle yazacaktır. Kutlu emanete halel getirmemek bizim en önemli görevimizdir. Özünde rekabet olan siyaseti ülkenin menfaatine olan mücadele olarak gördük. 84 milyonun tamamını kucaklamaya çalıştık. Ülkemizin refahı dışında hiçbir şeyin peşinde koşmadık. Önceliği memleket olan herkes ile ortak paydada buluşmaya çalışıyoruz.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Siyasetimiz, hayata bakışımız farklı olsa da hepimiz aynı toprağın aynı iklimin insanlarıyız. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız bağımsızlığımızın timsalidir. Her gün semaya yükselen ezan sesi birlik ve beraberliğimizin simgesidir. 15 Temmuz destanı hepimizin ortak gurur kaynağıdır. Türkiye 84 milyon tamamının ortak yurdu ve yuvasıdır.

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

1.5 yıldır ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgını kaderimizin de, kederimizin de bir olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk demokrasisinin bir daha böyle menfur saldırılarla karşı karşıya kalmaması için sorumluluk sahiplerinin sorumlu hareket etmesi gerekiyor. 2023'e yeni Türkiye'nin vizyonu veheyecanı ile girmek istiyoruz. 84 milyonun her bir ferdinin de bizimle aynı hissiyatı paylaştığını düşünüyorum. Rabbim birliğimizi daim eylesin.

RİZE'YE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Rize'de birçok kardeşimiz rahmet-i rahmana kavuştu. 3 bakanımız orada, valimiz ve görevliler arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Rabbim bizlere böyle felaketleri yaşatmasın diye niyazım var.

Yerli elektrikli araçta yeni yatırım hamlesi ''Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti'' Avrupa Birliği, Türk dönerini tescile hazırlanıyor
Sonraki Haber