Emre Buga ve Murat Güloğlu ekrana dönüyor!

İş adamı Necat Gülseven'in sahibi olduğu 3N Medya Grubu çatısı altında kurulan yeni haner kanalı TV100'ün hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye medyasındaki önemli bir boşluğu dolduracağı iddiasıyla yola çıkan kanalın Medya Grup Başkanlığı koltuğunda Murat Kelkitlioğlu otururken, Genel Yayın Yönetmenliği görevini Alican Değer üstleniyor. TV100'ün Program Müdürü ise Bülent Yılmaz...

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM içerisinde kurulan kanalın teknik çalışmaları ve personel alımları devam ederken, Medyatava'dan Canan Kaya, 3N Medya Grup Başkanı Murat Kelkitlioğlu'yla konuştu.

İşte, Kelkitlioğlu'nun öne çıkan açıklamaları:

"Yıllarca gazetelerde yöneticilik yapmış biri olarak 3N Medya çatısı altındaki radyo ve televizyonların başına geçtiniz. Bu kararı nasıl aldınız?

3N Medya’ya Medya Grup Başkanı olarak atandım. Tabii ki kolay bir karar değil. Uzun yıllar ağırlıklı olarak yazılı basında çalıştım. Birçok gazeteyi kurdum, yeniledim, yazılar yazdım. Ama benim televizyon tecrübem de var. Özellikle rahmetli Ufuk Güldemir’le birlikte Habertürk’ü kurarken haberciliğin en parlak dönemiydi… Düşünün biz bir haber portalı olan haberturk.com’la başlayıp, daha sonra televizyona hatta gazetelere kadar uzanan bir serüven yaşadık. Dolayısıyla 3-4 yıllık bir televizyon tecrübem de var.



Bir de medya birbirinden çok farklı değil. Sonuç itibariyle birisinde sütun santim var, diğerinde de saniye dakika var. Sonuç itibariyle yapacağınız işler aynı. Gazetecilik refleksini taşıdığınız sürece, bu gazete, dijital, televizyon ya da radyo olmuş fark etmez. Bir değişiklik olsun dedik, yeni bir oluşum her zaman iyidir. Sonuç itibariyle bu grubun patronu Necat Gülseven de ülkesine çok bağlı, vatanını çok seven ve bu vatana hizmet etmek için de çok büyük uğraşlar veren bir isim. O nedenle medya sektöründe de büyümek istedi. Medya sektöründe büyürken de medyadan anlayan birini bu işin başına getirmek istediğini belirtti.

"MEDYA ANLAMINDA ÜLKEDE BİR BOŞLUK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUM"

Size nasıl ulaştı peki?

Ailece de görüştüğüm çok yakın arkadaşımdır kendisi. Bana böyle bir teklifle geldiğinde de medyayı bilen birisiyle bu işe girişmek istediğini söyledi. Ben de heyecanı ve yeni hedeflere yürümeyi severim. Medya anlamında da ülkede bir boşluk olduğunu düşünüyordum.

"TÜRKİYE'DE AĞZINIZLA KUŞ TUTSANIZ MEMNUN EDEMEYECEĞİNİZ KESİMLER VAR"

Neden bir boşluk var sizce?

Çok kutuplaşmış bir durum söz konusu. O kutuplaşmayı biraz kaldırmak gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de çok ilginç bir yapı var. Ağzınızla kuş tutsanız memnun edemeyeceğiniz kesimler var.

Peki ne gibi yenilikler sunacak TV100 kanalı bize?

Öncelikle var olanı tekrarlamayacağız. Haber ağırlıklı bir kanal olacak. Yüzde 65’i haber, yüzde 35’i de life style işler olacak. Bugün haber kanalları içerisinde olmayan bir şey bu. Mesela Okan Bayülgen ismi var.

Başka kimler olacak?

Şimdi diğerlerini söylemeyeyim, sürpriz olsun biraz da.

"SABAH HABERLERİ MURAT GÜLOĞLU'NA EMANET"

Sabah haberlerini kim sunacak mesela?

Murat Güloğlu sunacak.

Başka kimler var?

Hâlâ görüşmelerimiz devam ediyor diğerleriyle.

"EMRE BUGA ANA HABER KOLTUĞUNDA!"

Ana Haber kime emanet?

Emre Buga üstlenecek.

Kültür sanat programı olacak mı?

O tarz programlarımız da olacak. Hatta yarışma programımız bile olacak. Tabii daha A-segmentteki programlar olacak bunlar. Magazin de olacak bizde.

Kimler olacak magazin kadrosunda?

Okan Bayülgen işte. En büyük isim Okan.

Genellikle show programlarıyla ekranda oldu Okan Bayülgen. Daha magazin ağırlıklı mı yapacak artık?

Onları da tartışıyoruz daha bitmedi. Biz diyoruz ki tamamen magazin ağırlıklı yap. Okan da bir tanesi tematik olsun diyor.

"OKAN BAYÜLGEN BİRKAÇ PROGRAM BİRDEN YAPACAK!"

Tek bir program yapmayacak o halde?

Evet. Onları bile tartışıyoruz. Henüz netleşmedi birtakım şeyler hâlâ. Çok ciddi isimlerle görüştüğümüzü söyleyebilirim ama. Bu isimler de çok sıcak bakıyorlar bize. Prensip anlaşmasına vardığımız birçok isim var. Çok kaliteli isimler bunlar."

İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden Ankara için toz taşınımı uyarısı! Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış uyarısı!
Sonraki Haber