“Eminönü’nün birinci ismi tarih ise ikinci ismi balık-ekmektir!”

Eminönü'nde balık-ekmek satışı yapan teknelerle ilgili önemli bir karar alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  Eminönü'nde kültürel bir unsur haline gelen balık-ekmek tekneleri için ihtarname göndererek 1 Kasım itibarıyla boşaltılması gerektiğini belirtti. SuperHaber ekibi, Eminönü'ne giderek vatandaşın nabzını tuttu.

Eminönü’nde teknede satılan balık-ekmek nostalijisi için yeni bir karar alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki bölgede 3 teknede balık-ekmek satışı yapan kiracılara ihtarname gönderdi. Gönderilen yazıda, kiracıların 1 Kasım itibarıyla kira sözleşmelerinini bittiği belirtildi.

İhtarname gönderilen kiracılardan Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi Başkanı Arif Hikmet İlke, İBB'nin kararına ilişkin "İnsanın ekmeğini kaybetmesi kadar korkunç bir şey yok. Bu 1800'lü yıllardan beri gelen bir gelenek. Bu işi ehli olmayan insanlara verilmemesi gerekiyor. Biz burada her zaman 'Müşteri veli nimettir ve müşteri her zaman haklıdır' prensibiyle çalışan esnaflarız. Dededen oğlula, babadan oğula geçen bir sektör bu. İstanbul'un kültürüne, turizmine katkı sağlayan bu sektörün kaldırılmasını istemiyoruz" dedi.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Survivor All Star'da dokunulmazlık ve ödül oyunu mücadelesi! Okan Buruk: 7 puanlık farkla hafta sonuna giriyoruz! Eylem Tok olayına Kızılcık Şerbeti dizisinde mesaj verildi!
Sonraki Haber