Emekliye Ocak zammı ne kadar olacak? 2021'de SGK, Bağkur emekli zammı kaç TL?

Ocak 2021'de emeklilere zam gelecek. Milyonlarca emeklinin maaşı yeni yılın ilk ayıyla birlikte değişecek. Enflasyon rakamlarının belirlenmesinin ardından SGK, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları da zamlanacak. TÜFE tahminine göre, bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 6.35 olması tahmin ediliyor.

Emekli maaşlarına Ocak zammı gelecek ay içinde netleşecek. 2020 yılının son 6 aylık sürecinde belli olacak enflasyon oranlarına paralel bir şekilde artacak olan SSK ve Bağkur emekli maaşları zam oranları da büyük merak ile bekleniyor. Peki, emeklilerin zammı ne kadar olacak?

EMEKLİYE OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki yüzde 12.47'lik 2020 yılı TÜFE tahminine göre, bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 6.35 olması tahmin ediliyor.

2021 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Memurların, memur emeklilerinin maaşlarına Temmuz'da yüzde 5.75 zam yansıtılırken; Ocak artışının da ipuçları geldi. Hakem kurulu kararı kapsamında Ocak zammı yüzde 3 olarak belirlenirken, 2020'nin ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark da yansıtılacak.

Merkez Bankası'nın yaptığı beklenti anketindeki yüzde 10.82'lik 2020 yılı enflasyon tahmini, Temmuz- Aralık Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 4.79 olarak gerçekleşebileceğini gösteriyor.

Bu tahmin gerçekleşirse, memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 0.79 enflasyon farkıyla yüzde 3.79'a çıkacak.

En düşük maaş buna göre memurlarda 3 bin 719 liradan 3 bin 860 liraya, memur emeklilerinde 2 bin 814 liradan 2 bin 921 liraya yükselecek. Memurların aile yardımı da bu oranda artacak.

Arda Güler sahneye çıktı, Real Madrid tarifeyi açtı! Ünlü komedyen Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz'a sivri dilli cevap Türkiye F-16'ları ne zaman teslim alacak?
Sonraki Haber