Emekliye ayrılan uçaklar göreve dönüyor...

10 Mart’ta meydana gelen Etiyopya Hava Yolları kazası sonrasında yere indirilen Boeing 737 MAX uçakları havayolu şirketlerine dert olmaya devam ediyor.

Boeing 737 MAX uçakların tekrar uçuşa başlayabilmesi için geliştirme ve doğrulama çalışmaları devam ederken hava yolu şirketleri yoğun yaz dönemine hazırlık yapıyor. Yaz döneminde Boeing 737 MAX uçaklarından mahrum kalacak olan hava yolu şirketleri filo planlamasında farklı adımlar atıyor.

Kokpit Aero'nun habeirne göre; Çinli hava yolu şirketi Xiamen Hava Yolları, Boeing 737 MAX uçaklarının yokluğu nedeniyle daha önce emekliye ayırdığı Boeing 757 uçaklarını yeniden kullanmaya başlamayı planlıyor. Filosunda yer alan 10 adet Boeing 737 MAX uçağını yere indirmek zorunda kalan hava yolu şirketi yaz dönemi için daha önce sattığı iki Boeing 757 uçağını kiralamak için masada.

Boeing 737 MAX uçaklarının uçamaması sadece Çin’de değil uçağın üretildiği Amerika’da da havayolu şirketlerini çözüm arayışına itiyor. Daha önce filosunda yer alan MD-80 serisi uçakları yaz dönemi öncesinde emekliye ayıracağını açıklayan Amerikan Hava Yolları bu planı erteliyor. Boeing 737 MAX uçaklarının yokluğu nedeniyle şirket MD-80 filosunun emekliliğini yaz sezonunun sonuna erteledi.

Türk hakemlerinden yabancı VAR ile ilgili açıklama: Karşıyız Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı hayatını kaybetti! Demet Akalın 5 bin TL kira ödeyen kiracısına ağzına geleni söyledi!
Sonraki Haber