Elektrikte 'yeşil tarife' dönemi başlıyor

Sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak isteyen vatandaşlar için 'Yenilenebilir Tarife' olarak da bilinen 'Yeşil Tarife (YETA)' uygulaması başlıyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ağustos ayından itibaren isteyenlerin bu tarifeye geçebileceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının güneş enerjisine dayalı YEKA ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin yarışma ilanı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak isteyen vatandaşlar için geliştirilen Yenilenebilir Tarife olarak bilinen Yeşil Tarife'ye ağustos ayı itibariyle geçileceğini açıkladı.

Buna göre, Türkiye'nin 36 ilinde, toplam 1000 megavat gücündeki bağlantı kapasitesinin tahsisi amacıyla 10, 15 ve 20 megavat kapasitelerinde olacak şekilde 74 adet güneş enerjisine dayalı YEKA ihalesi yapılacak. Söz konusu ihalelere sadece Türk Ticaret Kanunu'na göre anonim veya limited şirket şeklinde kurulmuş tüzel kişiler başvurabilecek.

AA

7 yerde seçim yeniden yapılacak ABD'li dev bankadan altın tahmini! 3 bin dolar olabilir CHP'li meclis üyesinden dikkat çeken İmamoğlu önergesi!
Sonraki Haber