Elazığ depremini nokta atışıyla bilmişti! Naci Görür'den Van depremi uyarısı

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremi aylar öncesinden bilen Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bu kez Van için uyardı. Bugün Bingöl'de meydana gelen 4.3'lük depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, "Van Muradiye taraflarında ve Başkale merkez mıntıkasında dikkat edilmeli" dedi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremi aylar öncesinden işaret eden Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yeni bir uyarıda bulundu.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bugün saat 09.38'de meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem sonrası paylaşımda bulunan Görür,  Van Muradiye ve Başkale merkezde meydana gelebilecek depremlere dikkat çekti.

Prof. Naci Görür, sosyal medya hesabından "Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle aynı yerde, yani Başkale Fayı (BşF) ile Hasan Timur Fayının (HTF) kesim yerine yakın. Bu bölge bir süredir aktif. Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları için de kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum. Onun için Van Muradiye taraflarında ve Başkale merkez mıntıkasında dikkat edilmeli diyorum" ifadelerini kullandı.

Görür, sözlerine şöyle devam etti:

"Karlıova, biliyorsunuz, KAF ile DAF’ın kesim yeri. Burası sürekli açılıyor. Depremin olduğu yer ile KAF üzerindeki Yedisu ve DAF üzerindeki Bingöl arası uzun zamandır deprem bekleyen yerler. O bakımdan deprem dikkat çekici."

Öte yandan Görür, paylaşımında şu görsellere de yer verdi:

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber