Elazığ depremi sonrası hangi iller risk altında?

24 Ocak Cuma günü Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası gözler hem Doğu Anadolu fay hattına çevrildi, hem de beklenen İstanbul depremi bir kez daha gündeme geldi. Türkiye’nin deprem gerçeğini tüm sarsıcılığıyla hatırladığı ve 41 vatandaşımızın hayatına mal olan sarsıntı sonrasında, Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un değerlendirmelerini aldık…

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 24 Ocak Cuma günü Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası SuperHaber'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doğu Anadolu fay hattında gerçekleşen hareketliliği anlatan Üşümezsoy, artçı depremlerin devam edeceğini belirtti.

PROF. ÜŞÜMEZSOY UYARDI: O BÖLGELERE DİKKAT!

Prof. Şener Üşümezsoy, Doğu Anadolu fay hattının her yıl 12 mm'lik bir stres biriktirmesi sebebiyle Sivrice’de olan depremin ardından Adıyaman'ın kuzeyi, Pütürge, Palu ve Hazar Gölü’nün deprem riski taşıdığının altını çizdi.

Prof. Üşümezsoy’un değerlendirmeleri SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Federasyondan tarihi karar! Hakemler yalan makinesine bağlanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Ciddi yaptırımlar gelecek!
Sonraki Haber