Ekrem İmamoğlu "Çalıntı" metin mi okudu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz hafta sonu 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü dolayısıyla sosyal medyada bir paylaşımda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nun, "1 dakika İstanbul..." videosu Twitter'da kendisini destekleyenler tarafından beğeni yağmuruna tutuldu.

Ancak o video ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıdı. İmamoğlu'nun paylaştığı videonun konseptinin daha önce yayınlanan bir reklam filminden "çalıntı" olduğu öne sürüldü.

O FİKİR ÇALINTI MI?

"Fikir çok net" internet sitesi yöneticisi Mert Erkurşun ise o reklam filminin "çalıntı" olduğunu iddia ederek, şahsi internet sitesinden o videonun orijinal versiyonunu yayınladı.

İşte Erkurşun'un iddiaları;

EKREM İMAMOĞLU’NA ÇALINTI 10 KASIM METNİ OKUTAN YARATICI EKİBİN YARATICI ÇALIŞMASI(!)

DAHA YOĞUN DUYGULARLA HİSSEDİLEN BAŞKA BİR SİREN VAR MIDIR DÜNYADA?

Her 10 Kasım’da Atamıza olan özlem ve minnet duygularını yansıtan, duygulara hitap eden reklamlar arasında ciddi bir rekabet oluştu diyebilir miyiz? Size bırakıyorum cevabı. Peki koskoca bir büyükşehir belediyesinin başkanının iletişim ekibinin 10 Kasım için hazırladığı video başkana çakma bir metin okutularak hazırlanıyorsa buna ne demeli? Size bir cevap daha bıraktım.

Birilerinin işi iletişimdi değil mi? Kitap yazanlar da var bu konuda aslında. Bir danışmak lazım…

Lafı uzatmayalım, söyleyeceğimizi söyleyelim. Umuyoruz ki gerekli merciler bu kolaycılığın ve özensizliğin farkına varırlar.

Ekrem İmamoğlu nereden bilsin seslendireceği metnin çakma olacağını? Burada suç bunu hazırlayanlara ait.

Önce çalıntının kaynağını izliyoruz;

 

2018 yılında Volkswagen Doğuş Finans tarafından hazırlanmış. Tüm video stok dolu evet. Ama çakma değil. Ne güzel yapmışlar. Metin etkileyici denilebilir. Çünkü güzel ve orijinal.

Ekrem Başkanım, sizin adınıza üzgünüm;

İlk bakışta “benzerliği” pek kavrayamamış olanlar var ise ikisini de tekrar izlemelerini tavsiye ederim.

Metin “yüksek şiddetli bir esinlenme” olmasaydı bile, yine de kötü. Ve keşke sadece kötü olsaydı. Şunu söyleyeyim, kopyala yapıştır yapmış olmak için mevzu bahis içeriği aynen olduğu gibi yapıştırmak şart değil. Farklı bir iş yapıyor gibi görünerek gayet güzel kopyalar ve yapıştırırsınız. Zaten konu bundan ibaret.

Piyano konusuna da değinmek isterim. Ne kadar güzel enstrüman değil mi? Duygulara yürümek için daha iyisi yok. Sanırım piyanonun alternatifi de yok zannediyor birileri ama öyle değil yahu, vallahi değil. Bu iki işte kullanılan müziğin neredeyse notaları bile aynı. Özellikle mi yapıyorsunuz bunu? Lütfen kafa yorun biraz. Aklınıza bir şey gelmiyorsa epidemic sounds gibi yerlere bakın biraz kurcalayın en azından. (Belki de gerçekten epidemic sounds’a bakıp bunu bulabilmişlerdir)

Çalıyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken bir şey var, yakalıyoruz.

Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi? Beşiktaş'tan kötü haber: 4 futbolcu Fenerbahçe derbisinde yok! İsrail hadsiz paylaşımıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı!
Sonraki Haber