Ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Ekmek kadayıfı tarifi! Hangi malzemeler kullanılır?

Ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birçok müslüman oruç ibadetini yerine getirdi. Ramazan Bayramı'na az bir süre kala evde bayram tatlısı yapmak isteyenler ekmek kadayıfı tarifini, nasıl yapıldığını ve malzemelerini merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, Ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Ekmek kadayıfı tarifi! Hangi malzemeler kullanılır? Detaylar haberimizde...

Ekmek kadayıfı nasıl yapılır? 11 ayın sultanı Ramazan ayının bitmesine az bir zaman kala Ramazan Bayramı'nda, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ekmek kadayıfı tatlısının tarifini merakla araştırmaya başladı. Ekmek kadayıfı, yapılan hamurun üzerine kaymak, fıstık veya ceviz konularak hazırlanmaktadır. En güzel ekmek kadayıfı tarifini sizler için araştırdık. Peki, Ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Ekmek kadayıfı tarifi! Hangi malzemeler kullanılır? Detaylar haberimizde...

EKMEK KADAYIFI NASIL YAPILIR?

Malzeme listesi;

- 1 çift ekmek kadayıfı
- 8 su bardağı toz şeker
- 7 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 250 gr taze kaymak

Yapılışı;

1 su bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı suyu küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, şeker eriyip kahverengileşinceye kadar pişirin. Üzerine 1 su bardağı daha sıcak su ekleyip kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın.

Hazırladığınız bu karamelli şurubu, henüz sıcak haldeyken ekmek kadayıfının üzerine aktarın. Şerbeti hazırlamak için kalan 7 su bardağı toz şekeri ve 7 su bardağı suyu başka bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın.

Şurup kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Sıcak şerbeti ekmek kadayıfının üzerine gezdirin. Kadayıfın üzerini kapatarak kısık ateşte 60 dakika pişirin.

Pişirirken arada sırada tepside biriken şerbeti kaşıkla alarak üzerine gezdirin ve tepsiyi sık sık çevirerek sallayın.

Ekmek kadayıfının kapağını açıp 20 dakika daha pişirin. Soğumasını bekleyip kare ya da yuvarlak şekilde dilimledikten sonra servis tabağına yerleştirin.

Üzerlerine taze kaymak koyarak servise sunun.

SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Fenerbahçe'de Fred ile ilk puan kaybı ŞOK'a bu hafta indirimli atıştırmalık ve içecekler geliyor!
Sonraki Haber