Eğitim yuvasının deprem aymazlığı! Perde duvarı kesip pencere taktılar...

Görüntüler bir okula ait. Sığınak kısmını çevreleyen içi ağ gibi demirlerle örülü perde duvarları kesilip yerlerine pencereler takıldığı görülüyor. Türkiye'nin depremle yatıp kalktığı, her platformda alınacak önlemlerin tartışıldığı ve yıkılan binalara ilişkin yanlışların dile getirildiği şu günlerde ortaya çıkan görüntüyü İTÜ Öğretim Üyesi Mikdat Kadıoğlu paylaştı. Ve ironik bir dille okul yönetimini eleştirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Mikdat Kadıoğlu, Türkiye'deki deprem aymazlığını gözler önüne seren bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Videoda perde duvarları kesilip yerine pencereler konulan bir bina görülüyor. Bilindiği gibi perde betonlar içleri ağ gibi demirle örülü oluyor ve binaların depreme karşı dayanımızı artırmakta büyük önem taşıyor.

Ancak Mikdat Kadıoğlu'nun bir okula ait olduğu belirttiği videoda idarecilerin depremi pek de önemsemedikleri görülüyor.

Kadıoğlu bu durumu ironik bir dille eleştiriyor: "Deprem de neki? Bize ışık lazım! Müdürüm sığınağın perde duvarını keserek pencereler açıp 1000 öğrencisine büyük bir hizmet yapıyor işte. Müdür Beyi inşaat ve mimarların bu büyük eksikliği giderdiği ve kısa kolonlar ilave ettiği için tebrik eder başarılarının devamını dilerim!."

Kadıoğlu, bin öğrencinin hayatını hiçe sayan bu aymazlığa imza atılan okulun adını yetkililere bildirdiğini belirttikten sonra da ekliyor: "Öğrenci ve velileri tedirgin etmeyelim. Ama her önüne gelen artık binalarla böyle sorumsuzca oynamasın diye paylaşmak istedim. Herkesi inşaat müh gibi davranması yetti artık!"

Elazığ depremi sonrası yaşanan bölgedeki kira artışını da eleştiren Mikdat Kadıoğlu örnek olarak ABD'deki uygulamayı veriyor ve yapılması gerekeni "Türkiye'de Afet Hukuku da zayıf. ABD afet sonra fiyat artışı yasaktır. Afet öncesi fiyat neyse onu belli bir süre değiştiremezsiniz. Elazığda ise kira fiyatları 3 kat civarında artımş! Yasal düzenlemeler şart" sözleri ile ifade ediyor...

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber