Ege'deki depremler Türkiye'yi etkiler mi? Oluşan depremler tsunami ya da volkanizma üretebilir mi?

Ege kıyılarında art arda meydana gelen depremler, Türkiye'de Datça, Dalaman, Marmaris gibi bölgelerde hissedildi. Deprem sonrası yaşanan büyük panik, akıllara "Ege kıyılarında yaşanan depremler Türkiye’yi etkiler mi?" sorusunu getirdi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Akdeniz'de meydana gelen depremleri SuperHaber muhabiri Zeynep Gizem Er'e değerlendirdi.

Son zamanlarda Yunanistan’daki Girit adası ve civarında ciddi bir deprem hareketliliği yaşanıyor. Bölgede 6.4 ile 3.0 büyüklüğü arasında çok sayıda deprem yaşanırken son olarak önceki gün saat 07:18 sularında 4.8 ve saat 14.48'de ise 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Arka arkaya yaşanan depremler büyük korku yaratırken, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Ege kıyılarında meydana gelen depremler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ege kıyılarında neden sürekli depremler yaşanıyor? Girit adasında meydana gelen depremler ne anlama geliyor? Ege kıyılarında tekrar deprem yaşanabilir mi? Oluşan depremler Türkiye’yi etkileyebilir mi? Girit adasında yaşanan depremler tsunami ya da volkanizma üretebilir mi?

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un değerlendirmelerinin tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Beşiktaş'ta genç oyuncunun sözleşmesi feshedildi Fenerbahçe'de İsmail Kartal için karar verildi Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu
Sonraki Haber