EFT 1 Mayıs'ta Yapılır mı? 1 Mayıs EFT hesaba geçer mi?

EFT 1 Mayıs'ta Yapılır mı? 1 Mayıs işçi Bayramı tüm dünyada kutlanırken ülkemizde resmi tatil olarak kutlanıyor. EFT bir bankadan başka bir banka hesabına para yollama işlemidir. 1 Mayıs'ta EFT yapılır mı sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Salgın nedeniyle evde olanlar, 1 mayıs'ta yapılan EFT'nin hesaba geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Peki 1 mayıs EFT hesaba geçer mi? Detaylar haberimizde...

EFT 1 Mayıs'ta Yapılır mı, 1 Mayıs'ta EFT banka hesabına geçer mi soruları 1 mayıs işçi bayramını kutlayan vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Resmi tatil 1 Mayıs'ta EFT mümkün mü? Resmi tatillerde EFT yapılır mı? İşte yanıtı...


1 MAYIS EFT YAPILIR MI? 1 MAYIS EFT HESABA GEÇER Mİ?

RESMİ TATİLLERDE EFT YAPILIR MI?

Resmi tatil ve sokağa çıkma yasağından dolayı bankaların kapalı olması EFT işlemi yapmak isteyenleri ilgiyle takip ettiği konular arasında yer alıyor. Türkiye'de E.F.T. sistemi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (T.C.M.B). tarafınca işletilmekte olan bir sistem olup, sistem çerçevesi T.C. Bankalar Kanunu tarafından düzenlenmektedir.

Gün içi işlemler 08.30 - 17.30 arasında gerçekleştirilebilmekte olup, sistem ile ilgili sorumluluk T.C.M.B.'na aittir. Dolayısıyla bayram tatili olması, EFT işlemlerinin hesaba geçmesine mani olacaktır.

EFT NE ZAMAN HESABA GEÇER?

1-2-3 Mayıs tarihlerinde verilen EFT emirleri 4 Mayıs Pazartesi günü saat 08.30 itibariyle işleme alınacak.

EFT NEDİR?

Açılımı Elektronik Fon Transferi olan EFT, farklı bankalar arasında gerçekleştirilen transfer işlemlerinde kullanılır. Bir örnekle açıklamak gerekirse X bankasında bulunan hesabınızdan Y bankasında bulunan bir hesaba para aktarımı yapmak istiyorsunuz. Bu durumda işlemleri EFT ile gerçekleştirmeniz gerekiyor.

EFT ile gerçekleştirilen işlemlerde yalnızca belirli saatler arasında mümkün olur. EFT transferi saatleri bankaların prosedürleri ve çalışma sistemlerine göre değişiklik gösterir. Fakat genel olarak EFT işlemleri sabah 08:00'da başlar, banka mesailerinin sona erdiği 17:30 gibi son bulur.

25 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı programı açıklandı! Murat Seymen'e silahlı saldırıda yeni gelişme 24 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber