'10 bin TL ateşle, gelirken viski al'

Edirne'ye bağlı Meriç ilçesinde yer alan devlet hastanesinde rüşvet skandalı yaşandı. İddialara göre, hizmetli memur mazeretsiz olarak işe gelmediği gerekçesiyle hakkında tutulan tutanakların iptali için 10 bin TL istendiğini açıkladı. Söz konusu gelişmeler üzerine İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlatma kararı aldı.

Hürriyet gazetesinden Salim Uzun'un habere göre, Halil Bozkır isimli memur hakkında mazeretsiz olarak işe gelmediği iddiasıyla tutanak tutuldu. Bu tutanakların iptali için hastane müdürüyle görüşen Bozkır'dan 10 bin lira rüşvet istendi. Hastane müdürü Hasan Dedeler'i Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet eden memur, bunun yanında Edirne Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne de başvuru yaptı.

İddialara yer verdiği şikayet dilekçesinde, rüşvet taleplerinin tayin istemi nedeniyle başladığını belriten Bozkır, hastane müdüründen birkaç günlük izin talep ettiğini fakat bu izinlerin onaylanmasına rağmen hakkında tutanak tutulduğunu ifade etti.

Söz konusu tutanakların iptali için Dedeler ile görüştüğünü belirten memur, kendisinden rüşvet istendiğini açıkladı.

Bozkır, şu iddiaları ortaya attı:

“İdari izinli olduğum halde hakkımda tutanak tutuldu. Aynı gün hastane müdürü bana WhatsApp mesajında ‘Halil tutanak tutturmuş hakkında Armağan Hoca (Başhekim). Sana soruşturma açılacak. Mesajı gördüğün zaman bana hemen dönüş yap’ yazdı. Ben de kendisinden idari izin aldığımı hatırlattım. Bunun üzerine yine mesajla ‘İzin vermiştim ama Armağan Hoca tutturmuş. Benim de haberim yoktu” yazdı. Ben kendisine ‘Armağan Hoca’yı arasam mı’ diye yanıt verdim. O da bana ‘Aramana gerek yok. Hoca ile konuşuyorum şu an senin işini nasıl çözeriz diye’ cevabı verdi.”

Memurun iddialarına göre WhatsApp konuşmaları: “Armağan Hoca ile konuştum. Halil, bu iş biraz maliyetli. Salı günü Meriç’e gel, bana 10 bin TL ateşle. Yarısını Armağan Hoca’ya vereyim. Bu iş büyümeden kapansın. Büyürse sıkıntıya girersin. Gelirken de bana vişne suyu ile JB viski al, küçük şişe”

HASTANE MÜDÜRÜ İDDİALARI YALANLADI: OLAYIN KURGU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Söz konusu iddialarla gündeme gelen hastane müdür Hasan Dedeler, yaptığı açıklamada, ''Personelin işe gelmesi ile ilgili sıkıntılar vardı. Ciddi sıkıntılar hakkında da gerekli işlemleri yaptık. Söz konusu mesajlaşmalardan haberim yok, kurgu olduğunu düşündüm. Çünkü benim bu kişiyle hiçbir itibarım olmadı'' ifadelerini kullandı.

26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı! İşte Candaş Tolga Işık'ın çok konuşulan Kılıçdaroğlu esprisi
Sonraki Haber