Ebubekir Efendi'nin soyundan gelen kayıp nesli bulduk

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, Osmanlı Sultanı Abdülaziz’in 1863 yılında Capetown’da görevlendirdiği ve hayatının sonuna kadar orada yaşayan din alimi Ebu Bekir Efendi’nin halen “Effendi” soyadını taşıyan soydaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla TC vatandaşlığına kabul edildiğini açıkladı. Ülgen, "Bugün, ilk grup soydaşımız Büyükelçiliğimize gelerek TC kimlik kartı ve Pasaport başvurusunda bulundular. Mutluyuz, gururluyuz" dedi.

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Afrika ziyareti ve iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BRICS ZİRVESİNDE ÖZEL DAVETLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel davetli olarak BRICS zirvesine katıldığını dile getiren Ülgen, "Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa göreve geldikten kısa bir süre sonra Sayın Cumhurbaşkanımızı şahsında ve İslam İşbirliği Teşkilatı zirve dönem başkanı olması sıfatıyla BRICS zirvesine davet etti." dedi.

"SOYDAŞLARIMIZLA BAĞIMIZI YENİDEN KURDUK"

Ülgen, 1863 yılında Capetown’da görevlendirilen ve ölene kadar orada yaşamını sürdüren Ebu Bekir Efendi’nin soyundan gelen soydaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla  TC vatandaşlığına kabul edildiğini  de paylaştı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından da açıklamalar yapan Büyükelçi Ülgen, şu ifadeleri kullandı;

"Bugün, Osmanlı Sultanı Abdülaziz’in 1863 yılında Capetown’da görevlendirdiği ve hayatının sonuna kadar orada yaşayan din alimi Ebu Bekir Efendi’nin soyundan gelen ve halen “Effendi” soyadını taşıyan soydaşlarımızla bağımızı resmen yeniden kurduk. Ebu Bekir Efendi soyundan gelen ve Büyükelçiliğimiz aracılığıyla iletilen vatandaşlık başvuruları olumlu sonuçlanan 15 Güney Afrika vatandaşı Cumhurbaşkanımızın 20 Ağustos 2020 tarihli kararı uyarınca TC vatandaşlığına kabul edildiler.

"100 YILDAN FAZLA SÜREN AYRILIĞIN TELAFİSİ..."

Bugün, ilk grup soydaşımız Büyükelçiliğimize gelerek kendilerine tevdi edilmek üzere TC kimlik kartı ve Pasaport başvurusunda bulundular.100 yıldan fazla süren bu ayrılığın telafisine şahitlik ettiğimiz ve Ülkemizle Güney Afrika müslümanları arasındaki güçlü bağın köklerini kuran Ebu Bekir Efendi’nin hatırasını layıkıyla yad edebildiğimiz için gururluyuz, mutluyuz. Hayırlı olsun!"

Eski bakan, evinde ölü bulundu! Danıştay Başkanı yeniden Zeki Yiğit oldu Dışişleri Bakanlığı'ndan 1915 olayları açıklaması!
Sonraki Haber