E-devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kiracılara 960 TL ödeme!

E-devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kimler kira yardımı başvurusu yapabilir sorularının yanıtı haberimizde. 48 ay boyunca kira yardımı alacak olan vatandaşların başta kirada olması ve gelirlerinin belirli oranda düşük olması gerekiyor. İşte dar gelirli vatandaşlara ayda 960 Lİra kira yardımı şartları ve detaylar...

E-devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kira yardımından kimler faydalanabilir? Devletin koronavirüs salgını dolayısıyla kirada olan dar gelirli vatandaşlara yönelik kira yardımı için e-devlet'ten başvurular devam ediyor. Aylık 960 lira kira 48 ay boyunca kiracılara ödeniyor. İşte detaylar..

E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


Kira yardımı başvuruları birçok işlemin gerçekleştirildiği e-Devlet üzerinden yapılıyor.
e-Devlet'in "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden başvuru işlemi gerçekleştiriliyor. Vatandaşların öncelikle T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Daha sonra açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine tıklayınız.


Uygulamaya git kısmına tıkladıktan sonra "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı açılıyor. Bu ekran üzerinden istenilen bilgileri kontrol ediniz.

DAR GELİRLİYE KİRA YARDIMI

Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet olduğunda dolayı ilgili bakanlıklar eli ile dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere çeşitli yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlar genel olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilmektedir. Gıda, yakacak, barınma, çocukların eğitim masraflarının karşılanması vb. konularında verilen yardımlar kimi zaman ayni kimi zaman da nakdi olarak sağlanmaktadır. Bu yardımların yanı sıra verilen yardım konularından bir tanesi de kira yardımlarıdır.

Barınma temel ihtiyacımızdır. Ancak maddi durumu sebebi ile bazı aileler sağlıksız evlerde yaşamakta ya da maddi durumları yetersiz olduğundan dolayı kira paralarını ödeyecek güçleri bulunmamaktadır. Bu problemlerin ortadan kaldırılması amacı ile devlet tarafından evsiz ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile barınma yardımları, kira paralarını ödeyemeyen ailelere ise belirlenen tutarlarda kira yardımı yapılmaktadır.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

T.C. kimlik fotokopisi
İkametgah belgesi
Gelir belgesi
Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdı
Kira Yardımı Başvurusu
Kira Yardımı Başvurusu

Bu evraklar ile birlikte SYDV'lere giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra kira yardımı talebinde bulunduğunuza dair bir dilekçe hazırlamalısınız. Başvuru yapmaya gittiğinizde aile fertleri ile ilgili sorular sorulabilir. Ya da vakıf bünyesinde bulunan kurul tarafından yerinde inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemede ailenin nasıl bir yaşantı içinde olduğuna bakılmaktadır. İncelemeler sonucu mütevelli heyet tarafından bir rapor hazırlanmaktadır.

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Öldürülen kadın ünlü şarkıcının kuzeni çıktı Aldatmak ve Ben Bu Cihana Sığmazam dizileri için final kararı
Sonraki Haber