Duvar resimlerinden mozaiğe: Eyüboğlu Ailesi

Şiirleri, resimleriyle tanıdığımız Bedri Rahmi Eyüboğlu eşi ressam Eren Eyüpoğlu, mozaik çalışmalarıyla da Türk sanatına oldukça büyük izler bırakmış iki isim... Yüksek Mimar-Restoratör Seda Özen Bilgili, sosyal medya hesabından Eyüpoğlu ailesinin, 1950'lerden itibaren özgün bir dil ve modern bir yorumla mozaik sanatını tekrar canlandırdığı eserler hakkında bir bilgi dizisi yayınladı. İşte o dizi...

Eren Eyüboğlu mozaiği, İMÇ... Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu; 13. yüzyıla kadar en değerli mozaik sanat eserlerinin yapıldığı İstanbul‘da; 1950 lerden itibaren özgün bir dil ve modern bir yorumla mozaik sanatını tekrar canlandırdılar.

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! File'den gıda ve temizlik ürünlerinde kaçırılmayacak indirim! Toz taşınımı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dikkat!