Dünyanın ilk katlanabilir iPhone'u: iPhone V

Çinli iki mühendis Apple'ın ısrarla yapmadığı katlanabilir iPhone modelini tasarladı. Yapımı 1 yıl süren iPhone V adını verdikleri model, sosyal medyayı salladı.

Apple'ın çıkaracağını duyurduğu ama üzerinde durmadığı katlanabilir iPhone modelini çinli iki mühendis çıkardı. iPhone V adını verdikleri katlanabilir iPhone modelinin yapımının tam 1 yıl sürdüğünü dile getiren çinli mühendisler, sosyal medyayı salladı.

Telefon piyasası son zamanlarda katlanabilir telefon modelleri ile çalkalanıyor. Markaların üzerinde kıyasıya rekabet ettiği katlanabilir telefon modellerinde yeni çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Sadece Apple'da bulunmayan bu modelin çıkışı çok konuşuluyordu. Apple hayranlarının merakla beklediği, önceden duyurduğu iPhone Filp modeli iin tüm piyasa meraktaydı. Apple'ın duyurduğu ama ısrarla yapmadığını iki çinli mühendis yaptı.

Sosyal medya üzerinden katlanabilir iPhone modelinin yapımını paylaşan çinli iki mühendis sosyal medyada viral oldu. 'Apple'ın yapamadığını onlar yaptı' dedirten paylaşım teknolaji dünyasını şaşırttı.

Yaptıkları ile kendilerine hayran bırakan mühendisler bir iPhone X model akıllı telefonun dahili bileşenlerini bir Motorola Razr model telefonun katlanabilir kasasıyla birleştirerek, mevcut parçalardan katlanabilir bir iPhone oluşturmak için büyük çaba sarf etti. Ortaya çıkan cihaz, ikiye katlanabilen bir iPhone için fikir oluşturdu.

Moto Razr’ın dayanıklı menteşe tasarımını ve batarya sistemini, Samsung Z Flip’in ekranını ve dış tasarımını ve iPhone’un donanımını kullanarak dünyanın ilk katlanabilir iPhone’unu üretti. 

elefonun alt kısmı depolama ve anakart gibi parçaları bir arada tutarken üst kısım ise batarya, kamera, bluetooth modülü ve WiFi antenini bir arada tutuyor. 3 boyutlu yazıcıdan üretilen dış kasaya yerleştirilen parçalar ve ekran birleştirildiğinde ortaya sorunsuz bir model çıkartıyor. 

Yapımının 1 yıl sürdüğünü dile getiren çinli mühendisler, şimdiden özel siparişlerin geldiğini söylüyorlar. Kullanıcılara bu modelin Apple'a ilham olacağı düşünülüp, daha iyisini tasarlaması bekleniyor. 

Galatasaray ikinci yarı açıldı, zirvede farkı açtı! Yalı Çapkını Seyran'ın yaşadıklarından sonra iyileşebilecek mi? Beşiktaş'tan kötü haber: 4 futbolcu Fenerbahçe derbisinde yok!
Sonraki Haber