Dünyaca ünlü video sitesi LiveLeak kapandı

Video paylaşım platformu LiveLeak, 15 yıllık serüveninin ardından kapatıldı. LiveLeak, ölüm videoları, kazalar, infazlar veya askeri içerikler gibi aklınıza gelebilecek tüm +18 içerikli videoların paylaşımını sağlıyordu.

2006 yılında kurulan Saddam Hüseyin'in infazı ve gazeteci James Foley'in kafasının kesilmesi dahil olmak üzere gerçek şiddetin grafik videolarına ev sahipliği yapmakla ünlü olan LiveLeak, 15 yılın ardından kapandı. LiveLeak, Kuran'ın gayrimüslimlere yönelik şiddeti teşvik ettiğini savunan bir filme ev sahipliği yaptığı için de eleştirilmişti.

LiveLeak'in web sitesi kullanıcılarını video, ses ve görüntüleri yayınlamasına ve düzenlemesine olanak tanıyan yeni bir hizmet olan Itemfix'e yönlendiriyor.

LiveLeak kurucularından Hayden Hewitt yaptığı açıklamada, "Son birkaç yılda dünya çok değişti" dedi.

Hewitt, "Mesele şu ki, LiveLeak hiçbir zaman heyecan verici, meydan okuyan ve hepimizin tamamen bağlı olduğu bir şeyden daha az olmadı," dedi. "Yine de hiçbir şey sonsuza kadar sürmez ve LiveLeak'in yapabildiği her şeyi başardığını hissettik ve bizim için yeni ve heyecan verici bir şey denemenin zamanı gelmişti." ifadelerini kullandı.

Denizbank'tan A’dan Z’ye programı sonrası açıklama! ABD'den ateşkes duyurusu: Anlaşmaya varamadık! Kamu ihale kurulu atama kararları yayımlandı...
Sonraki Haber