Dünyaca ünlü deprem kahininden son dakika açıklaması!

Elazığ'da gerçekleşen 6.8 şiddetindeki depreme ilişkin arama kurtarma çalışmaları sürerken deprem kahini olarak bilinen Frank Hoogerbeets'ten dikkat çeken bir son dakika açıklaması yapıldı.

Elazığ Sivrice'de gerçekleşen ve can kayıpları ile çok sayıda yaralıların bulunduğu depreme ilişkin son dakika haberleri peş peşe geliyor. Enkaz altındaki yaralıları kurtarma çalışmaları devam ederken, bugün açıklanan son rakama göre 41 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar, yaptıkları ilk açıklamalarda bölgedeki fay hattının uzun süre aktif olmadığına dikkat çekmiş ve konuyu çeşitli yönleriyle değerlendirmişti. AFAD da 6.8 şiddetindeki sarsıntının ardından 1008 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu. Yorumları merak edilen ve deprem kahini olarak da değerlendirilen Frank Hoogerbeets de Twitter üzerinden flaş açıklamalarda bulundu.

FRANK HOOGERBEETS KİMDİR?

Deprem kahini olarak bilinen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, dünya genelinde yaptığı deprem tahminleriyle tanınıyor. Frank Hoogerbeets "En İyi Avustralyalı Gökbilimciler" listesinde üçüncülüğe girmiştir.

Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets de, son olarak Ekvador'daki 7.7 büyüklüğündeki depremi bilmesi endişelere yol açmış, 2019 şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını söylemiş, özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti.

FRANK HOOGERBEETS'IN ElAZIĞ DEPREMİ YORUMU

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem vatandaşlar arasında korkuya neden olurken Türkiye'de özellikle İstanbul ve İzmir'i uyaran Frank Hoogerbeets, deprem tahminleriyle gündem oldu. Depremin bölgede 6 ila 7 büyüklüğünde bir depremin habercisi olabileceği konusunda uyarıda bulunan Hoogerbeets, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'nın da olası büyük bir sarsıntı için hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Hoogerbeets, şu ifadeleri kullandı:

Deprem ile ilgili olarak korelasyonların önemini her zaman belirttim. Bu açıdan Türkiye'deki son olan M 6.8'lik deprem #SSGI tarafından gösterilen kritik Ay geometrisine kusursuz bir uyum gösteriyor. En fazla 2-3 günlük bir sürede gerçekleşiyor, 10 günü bulmuyor.

Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Ekipler bölgeye sevk edildi Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar!
Sonraki Haber