Dünya liderlerinden maden faciası için peş peşe taziye mesajı! En dikkat çekeni Miçotakis'ten geldi: Yardım göndermeye hazırız!

Bartın'da 40 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili dünya liderleri peş peşe taziye mesajı paylaştı. En dikkat çekeni ise Yunan Başbakan Miçotakis'ten geldi. İki ülke arasındaki gerilimi bir kenara bırakan Miçotakis," Yunanistan, kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için bölgeye yardım göndermeye hazır'' dedi.

Bartın Amasra'da meydana gelen patlamanın ardından 40 kişi hayatını kaybederken maden içerisinde 1 kişinin durumunun belirsiz olduğunu açıklandı. Patlamada arama kurtarma çalışmaları devam ederken dünyadan Türkiye'ye taziye mesajları geldi.


MİÇOTAKİS: YARDIM GÖNDERMEYE HAZIRIZ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis mesajında "Türkiye'nin Bartın ilçesinde meydana gelen korkunç maden patlaması ve can kaybını duyunca üzüldük. Yunanistan, hayatta kalanların aranmasına yardım etmek için derhal yardım göndermeye hazır" dedi.

PUTİN: SAMİMİ DESTEĞİMİZİ İLETMENİZİ RİCA EDİYORUM

Putin, maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunarak mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Sayın Cumhurbaşkanı, Bartın ilinde meydana gelen kömür madeni kazasının trajik sonuçları nedeniyle lütfen en derin taziyelerimizi kabul edin. Sizden yaşamını yitiren madencilerin ailelerine ve arkadaşlarına samimi desteğimizi ve tüm mağdurlara acil şifa dileklerimizi iletmenizi rica ediyorum. Vladimir Putin.

''DUALARIMIZ YASLI AİLELERLE''

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise mesajında "Türkiye'nin Bartın ilinde bir kömür madeninde meydana gelen patlamada can kaybından derin üzüntü duyduğumuzu ifade ediyorum. Düşüncelerimiz ve dualarımız yaslı ailelerle ve Türk halkıyla. Hala mahsur kalanların bir an önce kurtarılması dilerim" ifadelerini kullandı.

''PATLAMAYI DERİN ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENDİM''

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Türkçe mesaj yayınlayarak "Bartın'ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum" dedi.

İSVEÇ: EN İÇTEN TAZİYELERİMİ SUNUYORUM

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Türkiye'de bir madende meydana gelen patlama üzücü. Hayatını kaybeden madencilerin ailelerine en içten taziyelerimi sunuyor, arama kurtarma çalışmaları devam ederken yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 ''TÜRK HALKINA TAZİYELERİMİ SUNUYORUM''

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ise acı olaya ilişkin şunları söyledi: "Türkiye'nin Bartın ilinde meydana gelen trajik kömür madeni kazası haberi derinden üzdü. Bu zor zamanda, düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden ailelerle, yaralılarla ve kurtarma ekipleriyle birlikte. Türk halkına ve hükümetine en içten taziye ve taziyelerimi sunarım"

''MAHSUR KALANLARIN KURTARILMASI İÇİN DUA EDİYORUZ''

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, mesajında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kurtarma çalışmalarındaki ekiplerden bahsederek "Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı, mahsur kalanların bir an önce kurtarılması için dua ediyoruz" dedi.

Gazze’de BM ekibinin bulunduğu bölgeye ateş açıldı İnci Taneleri dizisinde Azem ve Dilber ayrıldı! İşte Dilber'in gözyaşı 23 Nisan kutlamalarında öğrenciye tekme atan şüpheli yakalandı
Sonraki Haber