Dünya kabusu yaşıyor! Koronavirüs o ülkede 11 doktoru canından etti

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını tüm dünyada acil durum ilan ettirdi. Her gün yüzlerce ölüm haberleri gelirken, üzücü bir haber de Endonezya'dan geldi. Ülkede 11 doktorun virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

Endonezya Doktorlar Birliği (IDI) Sözcüsü Halik Malik, ülkede salgının ortaya çıktığı mart başından bu yana Covid-19 nedeniyle 11 doktorun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Virüsle mücadelede sağlık çalışanlarına moral verilmesinin önemine dikkat çeken Malik, gerekli koruyucu malzemelerin sağlık çalışanlarına sağlanması konusunda hükümete çağrıda bulundu.

HÜKÜMETTEN DETAYLI BİLGİ TALEBİ

Malik ayrıca yapılan Covid-19 testleri, vaka ve ölümlere ilişkin hükümetin daha detaylı bilgi vermesini talep ettiklerini belirtti.

 CAN KAYBI 157 OLDU

Bu arada Cakarta Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı Dwi Oktavia, başkent Cakarta'da hastanelerde görevli 84 sağlık çalışanında Kovid-19 tespit edildiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı, bugün itibarıyla ülkedeki vaka sayısının 1677'ye, can kaybının 157’ye yükseldiğini açıkladı.

İsrail'e bir darbe de oradan geldi Balkanlar’dan Türkiye’ye bu kez döviz yağmuru başladı İliç'te iki ay sonra kahreden haber! Cansız bedenine ulaşıldı
Sonraki Haber