Dondurulmuş gıdanın korona bulaştırabileceği ispatlandı

Tüm dünyada etkili olan ve ağır kayıplara sebep olan koronavirüsle mücadele devam ederken, salgının çıkış noktası olan Çin'den çok önemli bir uyarı geldi. Uyarıya göre, dondurulmuş gıdalardan koronavirüs bulaşabileceğinin ispatlandığı belirtilerek, vaka oranının yüksek olduğu bölgelerden bu gıdaların alınmaması çağrısı yapıldı.

Salgının başladığı ülke olarak bilinen ve Covid-19’dan en çok etkilenen ülkelerden biri olan Çin’de dondurulmuş gıda ithalatı ile ilgili yapılan açıklama uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

VAKA ORANININ YÜKSEK OLDUĞU BÖLGELERE DİKKAT!

Çin’in başkenti Pekin’deki Belediye Ticaret Ofisi, bölgee ithalat yapan şirketlere bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, “Ülke dışından mal getiren ve yurt dışıyla ticaret yapan bütün ilgili şirketler önlemlerini ve kontrollerini artırmalı. Bu şirketler soğuk zincirle ithalat yaptıkları ülkelere dikkat etmeli ve salgının vurduğu bölgelerden ithalattan uzak durmalı” ifadesi kullanıldı.

“COVID-19 BULAŞTIRACAĞI KANITLANDI”

Yapılan açıklamada, son dönemde gümrükte ve yerel yetkililerin denetimlerinde ithal edilmiş dondurulmuş gıdalarda koronavirüs tespit edildiği belirtilirken, “Soğuk zincirin Covid-19’u bulaştırabileceği kanıtlandı” yorumu yapıldı.

Cumartesi günü Çin gümrüğünde Rusya’dan satın aldığı deniz ürünleri kargosunun dış paketinde koronavirüs tespit edilmişti. Shandong bölgesine gönderilen kargoda koronavirüs tespit edildiğini açıklayan yetkililer önceki gün de Brezilya’dan alınan dondurulmuş balık kargosunun iç paketlemesinde koronavirüs tespit edildiği açıklanmıştı.

Tartışmalı düzenleme Senato'da! Öcalan'ın milletvekili yeğeninden Rum basınına skandal sözler! Dünya Bankası finansmanı iddialarına yalanlama
Sonraki Haber