Donald Trump koronavirüse yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, yakın danışmanlarından Hope Hicks koronavirüse yakalandı. Haberi doğrulayan Trump, kendisi ve eşinin test yaptırdığını, sonuçları beklediklerini duyurdu. Trump'ın ve eşinin yaptırdığı testlerin de pozitif çıktığı öğrenildi.

Trump, Fox televizyonunda katıldığı Sean Hannity'nin programında, basında Hicks'in Kovid-19'a yakalandığına yönelik çıkan haberleri doğruladı. Kendisinin ve eşi Melania Trump'ın Hicks ile yakın temas halinde olduğunu belirten Trump, "Hope her zaman maske takıyordu ama testi pozitif çıktı. Az önce test yaptırdım, Melania da yaptırdı." ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN TESTİ DE POZİTİF

Trump'ın yaptırdığı testin de pozitif çıktığı öğrenildi. Trump, yaptığı açıklamada eşi Melania Trump'ın da testinin pozitif olduğunu belirtti.

Derhal karantinaya gireceğini açıklayan Trump "Bunu birlikte atlatacağız" ifadesini kullandı.

TWITTER'DAN AÇIKLADI

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, danışmanı Hicks'in Covid-19 testinin pozitif çıktığını anımsattı. Hicks'in "kısa bir mola bile almadan çok fazla çalıştığını" vurgulayan Trump, danışmanının Kovid-19'a yakalanmasını "korkunç" olarak niteledi.

ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI DA COVID-19'A YAKALANMIŞTI

Beyaz Saray'dan 27 Temmuz'da yapılan açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien'ın Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve hafif belirtiler gösterdiği belirtilmişti.

Trump ile yakın çalışan O'Brien, salgın süresince ABD yönetiminde Kovid-19'a yakalanan en üst düzey isim olmuştu.

O'Brien, 4 Ağustos'ta Covid-19'u atlatarak görevinin başına dönmüştü.

Arda Güler sahneye çıktı, Real Madrid tarifeyi açtı! Ünlü komedyen Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz'a sivri dilli cevap Türkiye F-16'ları ne zaman teslim alacak?
Sonraki Haber